Tyrmäystipat vaikutus seuralaispalvelu

Paikkakunnan rauhaa uhkaa riita jätevesien käsittelyyn liittyvästä miljoonahankkeesta, jonka kiihkeänä vastustajana Mauno tunnetaan. Kun Mauno löytyy kuolleena Martin kalaverkkoon ajautuneena, panokset tapauksen ympärillä kasvavat.

Miten tihutyö vesilaitoksella ja surma liittyvät toisiinsa? Vai olisiko murhan motiivia etsittävä pihapiiristä? Martti Piha alkaa penkoa isokenkäisten salaisuuksia komisario Jaana Alalammen kanssa ja joutuu itsekin hengenvaaraan. Unto Katajamäki on valinnut kolmannen jännitysromaaninsa tapahtumapaikaksi Pirkanmaan.

Ajankohtainen ympäristönsuojelu kytkeytyy poliittiseen kähmintään ja solmuisiin ihmissuhteisiin. On kulunut kolme vuotta siitä, kun Julia Noussairin ja Marko Pippurisen muodostama epätodennäköinen kaksikko kohtasi Hakan merkeissä.

Marko Pippurinen saa todeta, ettei maailman pelastaminen biologiselta aseelta takaa töitä lama-ajan Suomessa. Huikean seikkailun innoittamana mies karistelee autokorjaamon pölyt haalareistaan ja pistää pystyyn etsivätoimiston. Ulosottomiehen uhatessa Pippurinen ottaa vastaan taksikuskin pesti siskonmiehen firmassa Tohmajärvellä.

Julia on jättänyt poliisin työt ja vetäytynyt Kainuun korpeen liimailemaan pirstoutuneen elämänsä palasia paikoilleen. Markon taksikuskin arkea hämmentä. Toinen dekkari Tuomas Liukselta. Ensikoisdekkari Haka ilmestyi syksyllä Little boy blue, Alex Hamilton on älykäs, tervejärkinen ja omillaan toimeentuleva nuorimies - joka ei pysty pidättelemään raivonpuuskiaan. Hän on kapinoinut vanhempiensa erosta saakka. Sijoituskotien ja erilaisten laitosten vilinässä Alex kaipaa isäänsä, murtunutta miestä, joka ei pysty huolehtimaan itsestäänkään saati tarjoamaan pojalleen kotia.

Hyvää tarkoittavien mutta lopen uupuneiden sosiaalityöntekijöiden ja julmien auktoriteettien ristipaine jättää Alexiin jälkensä. Elämä vyöryttää uusia muutoksia sarjatulella, mutta yksi asia säilyy muuttumattomana: Alexin rappioromanttiset ja rikollisuudesta viehtyneet toverit ovat alati valmiita istuttamaan rikoksen siemenen nuoreen mieleen, joka jo tallaa yhteiskunnan syrjäpolkuja.

Kovan onnen poika tarjoaa eturivin paikat tielle tuhoon. Bunker kuvaa elävästi, mitä pieleen menneestä lapsuudesta voi pahimmillaan seurata. Edward Bunker aloitti laitoskierteensä viisivuotiaana. Seitsemäntoistavuotiaana hän päätyi pahanmaiseen San Quentinin vankilaan ja viettikin puolet elämästään Amerikan kovimmissa vankiloissa.

Hän käytti aikansa kirjoittamiseen, ja hänestä tuli vankilavuorsien jälkeen arvostettu kirjailija. Kovan onnen poika on viides Bunker-suomennos. Witness the Night, Kun sosiaalityöntekijä Simran Singh kutsutaan punjabilaiseen kotikyläänsä auttamaan vuotiaan Durgan tapauksessa, hän ei osaa aavistaakaan, miten järkyttäviin tapahtumiin hän vielä törmää.

Durgan koko perhe on tapettu yhdessä yössä, ja tyttö on tutkintavankeudessa murhista epäiltynä. Simrania ihmetyttää, onko nuori tyttö tosiaankin voinut tappaa kolmetoista ihmistä. Durga on selvästikin raiskattu, mutta miksei hän suostu puhumaan yön tapahtumista? Simran alkaa tutkia tapausta.

Jäljet johtavat karismaattisen kotiopettajan kotiin, mielisairaalaan ja yksityiselle klinikalle, jossa ei-haluttuja tyttösikiöitä abortoidaan laittomasti. Kun Simran saavuttaa pikkuhiljaa Durgan luottamuksen, hän kuulee tytön perheen synkistä salaisuuksista enemmän kuin haluaisikaan.

Kishwar Desai on osin Lontoossa asuva intialainen lehti- ja televisiotoimittaja. Pimeyden lapset on hänen esikoisromaaninsa. Till allt som varit dödd, Åke Edwardsonin vuonna ilmestynyt esikoisteos saadaan viimein suomeksi. Ennen viime vuonna päättynyttä Winter-sarjaa Åke Edwardson, yksi Ruotsin palkituimmista dekkarikirjailijoista, kirjoitti kaksi rikosromaania. Niiden päähenkilö on Jonathan Wide, yksityisetsiväksi ryhtynyt entinen poliisi. Eronnut, viinaan menevä ja oikeamielinen, kykenevä edelleen yhteistyöhön entisten kollegojensa kanssa.

Ja tapahtumien näyttämönä on tietenkin Göteborg. Suvivirsi aloittaa kuuman kesän niin kirjaimellisesti kuin kuvaannollisesti. Puistonpenkiltä löytyy kuollut mies, jonka selkärankaan on iksetty veitsi. Mutkan kautta kotiovellaan pahoinpidelty Jonathan Wide joutuu mukaan tutkintaan. Pian jutun lonkerot alkavat kietoutua syvälle raakaan huumebisnekseen, Tanskaan ja ajassa taaksepäin aina toiseen maailmansotaan asti. Edwardson sai vuonna ilmestyneestä kirjastaan Ruotsin dekkariakatemian esikoiskirjapalkinnon.

James Ellroy on vuotias ja vihainen äidilleen. Hän toivoo että äiti kuolisi. Kolme kuukautta myöhemmin äiti murhataan. Syyllisyys äidin kuolemasta, Hillikerin kirous, jäytää ja jalostuu iän myötä yhä pakkomielteisemmäksi. Kun Ellroy alkaa kirjoittaa rikoskirjallisuuden huipulle nousevia romaanejaan, hän etsii yhä uudelleen nuoren naisen murhaajaa.

Murha erittää pimeyttään myös Ellroyn rakkaussuhteisiin, jotka paitsi valaisevat myös tuhoavat. Hillikerin kirouson suorasukainen ja peittelemätön omaelämäkerta, jossa Ellroy tutustuttaa lukijan rakkauksiinsa ja itseensä. Sivuilta on luettavissa naismanian lisäksi työnarkomaniaa ja Ellroyn omaelämäkerrallisten muistelmien jatko-osa. Hilliker on kirjailijan murhatun äidin sukunimi. Tässä muistelmiensa jatko-osassa hän keskittyy kuvaamaan elämäänsä naisten kanssa. Lapidus, Jens - Bergting, Peter: Jivan al-Askori osallistuu rajuille jatkoille huuruisen ravintolaillan päätteeksi.

Parhaan ystävän veli raiskaa hänet. Aamulla Jivan soittaa veljelleen Mahmudille, joka käskee siskon heti poliisin puheille. Mahmud ei kuitenkaan aio tyytyä odottamaan viranomaisten toimia vaan päättää ottaa oikeuden omiin käsiinsä, onhan kyseessä hänen sukunsa kunnia. Tämä on lähtölaukaus julmalle jengisodalle eteläisessä Tukholmassa, alueella jonka postinumero on Rikoskirjailija Jens Lapidus siirtyy sarjakuvamaailmaan komeasti.

Kuvittaja Peter Bergting on piirtänyt Lapiduksen käsikirjoituksesta dramaattisen sarjakuva-romaanin. Tukholman julmaan ja ehdottomaan  alamaailmaan on päässyt tutustumaan Lapiduksen ilmiömäisen suosion saavuttaneessa Stockholm noir -trilogiassa, josta on julkaistu romaanit Rahalla saaja Siisti kosto.

Katsoja-ennätyksiä rikkonut Rahalla saa -elokuva on valloittanut Suomenkin valkokankailla. Jens Lapidus siirtyy sarjakuvamaailmaan komeasti. Kuvittaja Peter Bergting on piirtänyt Lapiduksen käsikirjoituksesta dramaattisen sarjakuvaromaanin. Som glöd blir till aska, Kuvaus keskiluokkaisen avioparin kulissien takaisesta piinasta. Staffan Walter on hiljainen mies. Kukaan ulkopuolinen ei tiedä, että hänen vaimonsa lyö häntä. Ahdistuksissaan Staffan toivoo vaimonsa kuolemaa ja kirjoittaa synkistä ajatuksistaan salaa muistivihkoon.

Sattuma puuttuu peliin ja toteuttaa Staffanin toiveen. Elämä ei kuitenkaan muutu helpommaksi, kuten hän oli olettanut, vaan piina pahenee. Kun Staffan saa selville uusia asioita lapsuudestaan, hän alkaa ajatella olevansa kirottu. Ruotsalainen Annika Sjögren s. Sjögren osoittaa jo toistamiseen hallitsevansa psykologisen jännityksen.

Hänen esikoiskirjansa Ei liikahda lehtikään ilmestyi syksyllä asetti koulumaailman raakuuden paljaana lukijan silmien eteen. Nyt hän viiltää auki ulkopuolisten silmissä onnellisen avioliiton mätäpaiseet. Ihmisten kyvyttömyys ymmärtää itseään, saati toisiaan, kärjistyy painajaismaisella tavalla.

Esikoisteos Ei liikahda lehtikään oli loistava kirja. Like-Pokkari -sarja - uusia painoksia Dahl, Kjell Ola: Mannen i vinduet, Den sista vintern, Fienden inom oss, Aldrig fucka upp — Stockholm noir II, Yövartija löytää johtaja Nyblomin kuolleena huoneestaan pöydän takaa ja ilmoittaa siitä poliisille. Tämän jälkeen siirrytään 8 kk ennen Nyblomin kuolemaa edeltävään aikaan.

Näinä kuukausina sattuu kaikenlaisia kehityskulkuja sekä yrityksessä, että johtajan lähipiirissä olevien henkilöiden elämässä. Eräs näistä tapahtumasarjoista johtaa lopulta Nyblomin väkivaltaiseen kuolemaan. Sen jälkeen kun palataan kuolinhetkeen, poliisi alkaa tutkia Nyblomin tapausta. Elämä läheisten piirissä jatkuu ilman Nyblomia.

Motiiveja riittää ja alibeja kaatuu. Syylliseksi epäiltyjen määrä kasvaa ja vaihtelee, kunnes oikea syyllinen lopulta paljastuu. Kyseessä huumorilla ja yllättävillä käänteillä höystetty perinteinen rikosromaani. Shanghailainen komisario Cao joutuu keskelle länsimaisten liikemiesten ylellistä elämää tutkiessaan raakaa murhaa.

Tutkinnan haasteiksi muodostuvat niin murhaajan virittämät ansat kuin omien kollegoidenkin epäilyt hänen kyvykkyydestään. Loogisella päättelyllään sekä kokemuksen mukanaan tuomalla intuitiollaan  Cao jäljittää vihjeiden alkuperää. Kärsimättömälle esimiehelle taas toisi mainetta, kunhan edes joku epäillyistä pidätettäisiin murhaajana. Kovasta painostukseta huolimatta, periksi antamttoman rauhallisella tyylillään Cao etenee tutkinnassan kuitenkin  vääjäämäättä oikeille jäljille.

Tässä klassisen salapoliisiromaanin rakennetta noudattavassa kertomuksessa yhdistyvät helppolukuisuus, nopeat käänteet, nerokas juonen rakenne sekä jännityksen säilyminen loppuun asti.

Lisäksi se kuvaa kaukomaille lähetettyjen ekspatriaattiperheiden arkitodellisuutta draamoineen. Road movie -henkinen rikosromaani, jossa kolme kuusikymmenvuotiasta veljestä pakenee tekemiään rikoksia halki Suomen Norjaan asti. Miehet päätyvät Jäämeressä sijaitsevalle salaperäiselle haavoittuneiden naisten asuttamalle saarelle.

Veljesten mukana reissaa harmittomalta vaikuttava kahdeksankymppinen äiti, joka vapautti vuosikymmeniä sitten perheensä väkivallasta parhaaksi katsomallaan tavalla. Tarja Leinonen on kuululunut Suomen kirjailijaliittoon vuodesta ja on julkaissut aiemmin useita kaunokirjallisia teoksia.

Rakkaat ojat -romaanin kirjoittamiseen hän sai Suomen kulttuurirahaston Kainuun rahaston apurahan keväällä Perttusen kesämökki tukikohtanaan Helena Suikkari nauttii syksystä ja sienestämisestä. Puhelimen soidessa hiljaisessa metsässä kovana ja vaativana Helena oli pudottaa sienikorinsa. Juuso Lind soitti ja pyysy päätoimittajaa apuun, sillä hänen vaimonsa oli linnoittautunut makuuhuoneeseen ja uhkasi ampua itsensä. Harriet Lind oli retkahtanut ryyppäämään pitkän raittiuden jälkeen.

Helena Suikkari oli aiemmin yrittänyt varovasti kysyä, mikä aiheutti Harrietille ahdistusta ja voisiko hän olla avuksi. Harriet oli vakuuttanut kaiken olevan hyvin. Kiirehtiessään metsätietä Lindien huvilalle Helenan auto juuttui pohjastaan kiinni kiveen.

Hän jatkoi matkaa jalan, mutta soitti samalla lehtensä toimitukseen, missä Maria Mela hoito viikonloppupäivystystä, ja pyysi tätä hakemaan hänet.

Kyllä sinä sinne löydät, Perttunen sanoi, kun Maria Helenan kehotuksesta kysyi tältä ajo-ohjeita. Ja löysihän Maria sinisen talon Ritva Sarkola on julkaissut aiemmin omalla nimellä neljä dekkaria: Kuoleman kirkko , Kuolonkukka , Vaarallinen varjostaja ja Haamukirjailijan kuolema Kultasepän ryöstömurha ja perhepiiriin kiirivä suru-uutinen vievät rikoskomisario Petäjämäen arvokysymysten äärelle. Samaan aikaan uusikaupunkilaisen nuoren itsemurha paljastuu murhaksi.

Poliisit joutuvat tapauksen kautta paneutumaan myös yhteiskunnan nurjimpaan puoleen lastensuojeluviranomaisten kautta.

Petäjämäki ajautuu siviilielämässään vaikean, kauaskantoisen valinnan eteen. Rake Tähtisen aiemmat dekkarit ovat Musta Joulu ja Hiljaisuuteen haudattu kevät In the wind, Ensimmäinen suomennos ja ensimmäinen Anni Koskinen ratkaisee -dekkari.

Barbara Fister on yhdysvaltalainen jännityskirjailija, joka rakastaa pohjoismaisia dekkareita. Hän on tutustunut suomalaiseen kulttuuriin ja pitää erityisesti Toven Janssonin romaaneista. Ei siis ihme, että hänen kiitetyn dekkarisarjansa päähenkilö onkin suomensukuinen chicagolaisetsivä Anni Koskinen.

Murha tuulisessa kaupungissa jatkaa vahvojen naisdekkaristien ja mielenkiintoisten naisetsivien perinnettä. Kirjan päähenkilö, periksiantamaton mutta inhimillinen Anni Koskinen, joutuu pois poliisivirastaan rehellisyytensä vuoksi ja alkaa ystävänsä pyynnöstä selvittää vanhaa murhaa. Pian hän huomaa omankin elämänsä kietoutuvan mysteerin ympärille. Murha tuulisessa kaupungissa on jännittävä ja  mukaansatempaava rikosromaani, joka ei kaihda yhteiskunnallisia kannanottoja.

Loistavaa, että saadaan uusia naisetsiviä ja vielä suomensukuinen Peto oli silmiähivelevän kaunis ja sen turkki kuin sulaa hopeaa.

Suuren tassun painallus oli kevyt ja täysin äänetön eläimen hiipiessä kohti uhriaan. Pedon vahva sydän sykki yhä nopeammin ja sen suonissa veri huusi kostoa. Pörhölän kylän väki tuskin osasi aavistaa mitä satoja vuosia sitten, kaukana menneisyydessä, kaukana tästä ajasta ja paikasta oli tapahtunut. Haapalehdon kartanon suvun esi-isä ei tiennyt, minkä kirouksen toi mukanaan Haapalehtoon naidessaan sukuun tumman kaunottaren. Kotimaiset Joensuu, Matti Yrjänä: Mestarin odotetussa uutuudessa Harjunpää kohtaa suljettujen huoneiden salaisuudet.

Rikosylikonstaapeli Timo Harjunpää on ollut heleänä alkukesän päivänä keikoista vaikeimmalla, selvittämässä pienen lapsen kuolemaa, kun hän saa hälytyksen Töölöön. Kauniissa arvoasunnossa on muutaman päivän kuolleena olleen naisen ruumis. Mitään epäilyttävää ei näy, kunnes poliisit huomaavat vainajan käsissä sitomisen jäljet. Kolmikymppisellä Orvolla on monta roolia. Työssään hierojana hän parantaa ihmisten vaivat, kotona isoisän ja äidin luona hän on surkimus ja nöyrä käskyläinen.

Jotkut varakkaat naiset tuntevat hänet vain herra H: Orvo on saanut ensimmäisen keikkansa sattumalta tapaamaltaan Kurrelta, mutta hän ei tiedä minne kaikkialle Kurren verkot ulottuvat.

Seksuaalinen väkivalta on kulissien takaista todellisuutta, myös naiset voivat tehdä julmia tekoja. Matti Yrjänä Joensuu s. Valoa synkän maailman keskelle tuo Orvon ja hänen pyörätuoliin sidotun nuoren asiakkaansa Neean pakahduttavan kaunis rakkaustarina. Harjunpää ja rautahuone ilmestyy heti tuoreeltaan sekä ladattavana että CD-äänikirjana.

Matti Yrjänä Joensuu DekkariNetissä. Pornobisneksen tähti Esa Jalkanen katoaa jälkiä jättämättä. Järkyttynyt puoliso palkkaa Vareksen selvittämään tapausta. Samaan aikaan menestyvä toimitusjohtaja Martti Lundberg löydetään varastohallista teräsvaijeriin hirttäytyneenä.

Mitä piilee onnellisen miehen äkkilähdön taustalla? Vareksen päätä vaivaa myös novellikirjailija Luusalmi, jonka viina vie Kupittaalle kuivumaan. Tutkimukset kuljettavat Vareksen aikuisviihteen varjoisille kujille ja Kstudiolle. Hän saa käsiinsä niin kuumaa aineistoa, ettei se kestä edes punaisten lyhtyjen valoa. Monen viattomalta näyttäneen asian takaa alkaa paljastua likaista peliä ja yllättäviä yhteyksiä.

Kolmijalkainen mies on jo Reijo Mäen kirjoittama Vares-dekkari. Rikostarinan rinnalla kulkevat tälläkin kerralla yksityisetsivän seikkailut omassa elämässään — naishuolineen ja oluttuoppeineen.

Kolmijalkainen mies ilmestyy heti tuoreeltaan myös CD-äänikirjana sekä ladattavana äänikirjana. It-fi rmasta saneerattu Ritva Koivisto kääntää potkut voitokseen, muuttaa nimensä Rebeccaksi ja perustaa seuralaispalvelu Daylightin aikuisille naisille.

Kuntosaliltaan hän poimii miesgalleriaansa raamikkaan personal trainer Sampo Nygrenin. Samposta tulee Sebastian, ja jo ensimmäisellä seuralaiskeikallaan hän oivaltaa, että toimenkuvaa laajentamalla voisi lyödä kunnolla rahoiksi ja päästä peliveloista. Nuori mies on innoissaan, mutta mitä uudesta työstä ajattelee esimerkiksi mustasukkainen ex-tyttöystävä Peppi tai uskollinen aisapari ja paras kaveri Henri? Ennen pitkää poliisi saa selvitettäväkseen kuolemantapauksen, jonka syyt saattavat olla paljon syvemmällä kuin miltä ensisilmäyksellä näyttää.

Lokakuinen Helsinki elää ja hengittää tarinassa vuoroin ruskaisen aurinkoisena, vuoroin vuosikymmenen rankkasateen piiskaamana — ja Anna Laine mäyräkoirineen vilahtelee jossain liepeillä Samaan aikaan juristi Kati Soisalo yrittää selvittää vuonna Dubrovnikissa siepatun tyttärensä kohtaloa. Belgradissa tehty silminnäkijähavainto herättää Soisalon toivon: Voisiko Vilma olla elossa.

Mitä pidemmälle Kara ja Soisalo ovat valmiit menemään, sitä selvemmäksi käy, miten vaarallinen Mundus Novus on. Vaikutusvaltaisen salajärjestön lonkerot ulottuvat paitsi laittomaan aseteknologiaan myös kansainväliseen ihmiskauppaan, jonka raadollisuuden Kara ja Soisalo joutuvat kohtaamaan silmästä silmään.

Luotaantyöntävä näky, surkeannäköistä kauppatavaraa, mutta suihku ja pari hyvää ateriaa tekisivät ihmeitä ainakin niille, jotka eivät olleet syntyjään rumia. Hän työskenteli rahoituslaitosten ja teollisuuden johtotehtävissä, kunnes jäi vapaaksi kirjailijaksi. Soininvaara sai vuonna vuoden johtolanka -palkinnon, ja hänen trillerinsä ovat menestyneet hyvin myös Saksassa.

Koukuttavan ja lujaiskuisen trillerisarjan avausromaani Kriittinen tiheys ilmestyi Pakonopeus ilmestyy ilmestyy n myös CD-äänikirjana sekä ladattavana äänikirjana. I denna ljuva sommartid, Gotlantilainen rakennusfirman omistaja ja tunnollinen perheenis on lähtenyt aikaiselle aamulenkille Fårön saaren leirintäalueella.

Vähän myöhemmin hänet löydetään rauhalliselta hiekkarannalta kuolleena. Miestä on ammuttu kylmäverisesti päähän. Kun poliisi alkaa selvittää käsittämätöntä ja raakaa murhaa, Karin Jacobsson saa elämänsä tilaisuuden: Myös toimittaja Johan Berg etsii sinnikkäästi totuutta, samalla kun yrittää voittaa takaisin elämänsä rakkauden, Emma Winarven. Tukholmassa asuva Mari Jungstedt s. The girl of his dreams, Eräänä sateisena aamuna komisario Brunetti ja ispettore Vianello hälytetään Canal Grandelle, josta he löytävät pienen tytön hukkuneena.

Tapaus mutkistuu heti alkuunsa, sillä kukaan ei ole ilmoittanut lasta kadonneeksi, eikä kukaan ole kaivannut niitä arvokkaita kultakoruja, jotka löytyvät hukkuneen lapsen hallusta. Brunettin tutkimukset johtavat Venetsian kanaaleista mustalaisleiriin kaupungin ulkopuolelle.

Siellä hän kohtaa sekä ennakkoluuloja että syvään juurtunutta rikollisuutta. Ratkaistakseen hukkuneen tytön kohtalon on Brunettin pengottava yhteisön salaisuudet pohjia myöten. Robert Ludlumin Medusan petos. Robert Ludlum's Bourne sanction, Jason Bourne on luopunut agentin urastaan ja palannut Georgetownin yliopistoon alter egonsa David Webbin verkkaiseen akateemikon elämään.

Luopuminen ei kuitenkaan ole helppoa, ja kun kaivattu adrenaliinipiikki tulee, ei Bourne epäröi lähteä selvittämään uutta vyyhteä. Hän päätyy jahtaamaan salaista terroristijärjestöä tavoitteenaan estää väistämättömältä vaikuttava isku Yhdysvaltoihin. Bourne ei kuitenkaan tiedä, että myös hän itse on tähtäimessä The miracle at speedy motors, Mma Ramotswe on aina säilyttänyt järkkymättömän uskonsa maailman hyvyyteen ja hyväsydämisiin naapureihin, tapahtuipa mitä hyvänsä.

Mutta kun Naisten etsivätoimisto nro alkaa saada nimettömiä uhkauskirjeitä, uusi asiakas etsii juuriaan ja uskollinen J.

Matekoni haluaa saada aikaan ihmeen, joutuu Mma Ramotswe katsomaan ympäristöään uusin silmin. Totuus saattaa joskus olla hyvinkin monimutkainen — ja toisinaan olisi ehkä parasta vain ummistaa siltä silmänsä… Huom! Minnet av en smutsig engel, Ilmoitellaan myöhemmin uusi ilmestymisaika. Anna Maria Lundmark seisoo reelingin laidalla Lovisa-laivan kannella samalla kun hänen kuolleen puolisonsa, perämies Lars Johan Antonius Lundmarkin, ruumis uppoaa mereen.

Hän muistaa isänsä viimeiset sanat: Sorretusta naisesta on tullut kaupungin voimahahmo, köyhästä enkelistä likainen enkeli. Kuka oli tämä nainen, joka ilmestyi aikalaisdokumentteihin kuin tyhjästä ja katosi yhtä mystisesti muutamaa vuotta myöhemmin? Keriessään auki Anna Lundmarkin tarinaa Mankell maalaa elävän kuvan bordellielämästä valta-asetelmineen ja ihmiskohtaloineen. Luksusilotytön murhan tutkimukset vievät Anastasia Kamenskajan mafiaa pyörittävien korkeiden neuvostovirkamiesten jäljille.

Murhatun ilotytön poikaystävä kertoo kuulusteluissa, että ennen kuolemaansa Vika oli kuullut radiosta selostettavan häntä lapsesta asti vaivannutta unta ja väittänyt, että hänen unensa on varastettu. Poikaystävä on taiteilija, ja hän on piirtänyt unesta kuvan: Venäjän dekkarikuningattaren Alexandra Marininan s. Varastettu uni on Kamenskaja-sarjan alkupään kirjoja. Dekkarien pohjalta on tehty myös televisiosarja.

Annika Bengtzon on tullut isoäitinsä luokse Södermanlandiin joulunviettoon. Kun hän poikkeaa vanhan Gunnar-setänsä luokse, hän kohtaa tuvan pimeydessä kiväärinpiipun. Gunnar-setä kertoo, että joku on käynyt varkaisilla hänen halkovajassaan. Pienessä kotikylässä epäiltyjen lista on lyhyt ja se on täynnä vain tuttuja nimiä. Joulupäivän aamun hämärissä Annika varjostaa ovelaa varasta ja miettii: Pienessä, kepeässä joulutarinassa Annika Bengtzon selvittää kotikylässään tapahtunutta halkovarkautta.

Kertomus on aiemmin ilmestynyt kokoelmassa Joulutarinoita Helmi Kustannus Legendaarisen ruotsalaisdekkaristin esikoisromaanissa pikkurikollisia kärrätään linnaan ja isot konnat paistattelevat yhteiskunnan tukipilareina. Myöhemmin ryöstäjä murhaa silminnäkijöistä kaksi. Kumpikin on osallistunut vuoden  Mallorcan-matkalla samaan possujuhlaan. Postiryöstäjä tunnistetaan poliisin henkivartiostoyksikön jäseneksi, mutta miehellä on ministeritason alibi. Kun ryöstäjää ja bordellikäyntiään peittelevää ministeriä vastaan alkaa kertyä raskauttavaa todistus aineistoa, Säpon toimistopäällikkö tekee päätöksen.

Tärkeintä on pitää ministerin törttöilyt salassa. Leif GW Persson on kriminologian professori ja Ruotsin johtava rikosasian tuntija. Tuotannosta on suomennettu trilogia Kesän kaipuusta hyiseen viimaan, Toinen aika, toinen elämä ja Putoaa vapaasti kuin unessa sekä romaanit Lindamurha ja Ken lohikäärmeen surmaa.

Uusia painoksia Carpelan, Bo: Maineeltaan arveluttavan nuoren naisen väkivaltainen kuolema murtaa luvun lopun pienen merenrantakaupungin idyllin. Poliisimestarin tutkimuksissa paljastuu, että naisen kanssa ovat olleet tekemisissä kaupungin mahtimiehet mutta myös poliisimestarin oma poika. Kuka heistä on murhaaja? Vai onko se joku onneton työläiskorttelista? Perinteisen dekkarin tyyliin rikos ratkeaa psykologisin päättelyin, ja vähä vähältä paljastuvat ihmisluonnon salatuimmat pyyteet: Finlandia-palkinnon kahdesti sekä merkittävän eurooppalaisen kirjallisuuspalkinnon Le Prix Européen.

Ilmestynyt alunperin vuonna Uusia painoksia Seven -sarjassa. På udkig efter Hemingway, The dirty secrets club, The private patient, Den döende dandyn, Friends in high places, A noble radiance, Suffer the little children, Robert Ludlumin Medusan ansa. Robert Ludlum's the Bourne betrayal, Naisten etsivätoimisto nro 1.

ISBN nid. The Kalahari Typing School for Men, Morality for beautiful girls, Den oroliga mannen, El juego del angel, Tarja Härkönen ja Anu Partanen.

Äänikirjat Joensuu, Matti Yrjänä: Harjunpää ja pahan pappi. CD-äänikirja Sisältää 8 CD-levyä yht. Agatha Christien salaiset  muistikirjat. Agatha Christie's secret notebooks, Kaksi ennenjulkaisematonta Poirot -novellia ilmestyy suomeksi syksyllä. John Curran löysi dekkarikirjailijan kodin ullakolta Greenwaysta muutama vuosi sitten kauan kadoksissa olleet muistikirjat, joiden kätköissä olivat kaksi ennen julkaisematonta Poirot-novellia.

John Curranin teos tuo lukijoiden ulottuville uutta yllätyksellistä tietoa myös moniin muihin Agathan Christien klassikoihin: Kirjasta selviää, mitkä olivat vaihtoehtoiset juonet, nimet ja roolihahmot, poistetut kohtaukset ja jopa suunnitelmat kirjoittamattomista teoksista. Tänä vuonna tulee kuluneeksi vuotta Agatha Christien syntymästä. Running from the devil, Kosmetiikkayhtiön kemisti Emma Caldridge on matkalla Miamista Bogotaán, kun lentokone kaapataan ja se putoaa vuoristoon Venezuelan rajan lähistölle.

Emma selviytyy onnettomuudesta ehjin nahoin, mutta joutuu katselemaan vierestä, kun sissit ottavat muut matkustajat panttivangeiksi. Maratoonarin sinnikkyydellä Emma lähtee seuraamaan sissejä ja heidän vankejaan ja pysyttelee hengissä viidakossa urheilutaitojensa ja tieteellisen tietämyksensä turvin.

Niitä tarvitaankin, kun Emma löytää loukkaantuneen matkustajan, salaisen agentin Cameron Sumnerin. Yhdessä he jatkavat panttivankien jäljittämistä pysytellen sissien tuntumassa seuraamalla heidän jokaista liikettään. Kun uutinen kaappauksesta kiirii Washingtoniin, puolustusministeriö pyytää apuun Edward Bannerin, joka on entinen upseeri ja nykyinen yksityisen turvallisuusyhtiön johtaja. Banner lähettääkin onnettomuuspaikalle erikoisryhmän etsimään eloonjääneitä ennen kuin on liian myöhäistä.

Emman ja Sumnerin löytäminen on kuitenkin vasta alkua, sillä Banner tajuaa, että Emma oli toteuttamassa omaa tehtäväänsä koneen pudotessa. Kauniilla, lahjakkaalla biokemistillä on salaisuus, jota kukaan ei osaisi arvata: Pahaa pakoon —trillerissä yhdistyvät Lee Childin ja Daniel Silvan toiminnantäyteinen juoni ja Kathy Reichsin ja Tess Gerritsenin runsaat tieteelliset yksityiskohdat.

Tämä Frevelettin kirja voitti lokakuussa Barry Award -dekkaripalkinnon Paras trilleri -sarjan. Ja virtahevot kiehuivat altaissaan. Vasta vuonna julkaistu rikosromaani valottaa ainutkertaisesti kahden beat-liikkeen johtohahmon elämää ja kirjallista kehitystä. Vuonna Jack Kerouac ja William S. Burroughs vietiin poliisikuulusteluihin murhan jälkeen.

Eräs heidän ystävänsä, Lucien  Carr, oli puukottanut toisen, Daavid Kammererin, jonka huomionosoituksiin Carr oli kyllästynyt. Carr oli tullut verentahrimissa vaatteissaan moelmpien kirjailijoiden luo ja tunnustanut tekonsa. Kumpikaan ei kertonut poliisille, siksi heidätkin pidätettiin. Kuukausia myöhemmin kirjoittajat, joilta ei siihen mennessä ollut julkaistu yhtään teosta, kirjoittivat yhteistyönä ja Ja hipot kiehuivat altaissaan -romaanin, fiktiomuotoisen kuvauksen tappoa edeltävästä viikosta.

Hyvin henkilökohtaisesta materiaalista he loivat kiehtovan ajankuvan luvun New Yorkista, ryhmästä ystäviä jotka oleilevalt toistensa asunnoissa, tappavat aikaa juomalla, kaulailemalla, keskustelemalla ja ottamalla huumeita, ja ajautumalla sattumanvaraisesti kohti veristä rikosta. Kirja näyttää, miten vanhempi Ramsay Allen Kammerer jahtasi kaunista Phillip Touriania Carr , raivostuttaen tämän jatkuvilla miellyttämisyrityksillään.

Nopeatempoinen ja koukuttava jännityskertomus kovaksikeitettyjen dekkarien uudelta mestarilta. Karen Delaneyn ensimmäinen virhe on luottaa dollaria poikaystävänsä, laittomasta vedonlyönnistä vastaavan  Samirin käsiin. Toisen virheen Karen tekee erotessaan  Samirista, jolla on paljon pelissä. Kun kaksi varasta murtautuu Karenin kotiin, hän huomaa tilaisuutensa tulleen saada rahansa takaisin.

Hän punoo juonen ryöstääkseen rahansa takaisin, mutta huomaa pian olevansa korviaan myöten pulassa kun asiat alkavat luisua hallinnasta. Peter Leonardin esikoisdekkari Ihmismetsällä ilmestyi syksyllä Kirja oli syksyn parhaita käännöstulokkaita. Hienoa, että saadaan tämä toinenkin suomeksi. Sakamura, Corrales y los muertos rientes, Maria Kallio -sarjan uutuus kertoo vieraan ja toiseuden pelosta — ja vihasta.

Palattuaan kotimaahan Maria aloittaa työt epätyypillisten rikosten solussa ja saa selvitettäväkseen kolmen maahanmuuttajatytön katoamistapaukset. Tytöt ovat käyneet samassa Tyttökerhossa kuin Marian tytär Iida. Sitten hangesta löytyy neljäs muslimityttö, omalla päähuivillaan kuristettuna. Onko tapauksilla tekemistä toistensa kanssa? Vai onko tyttöjen perheillä jotain tekemistä katoamisten kanssa? Leena Lehtolaisen Minne tytöt kadonneet on mukaansa tempaava kuvaus tämän ajan monikulttuurisesta Suomesta ja perinteiden törmäyksestä.

Se on matka arkeen jota määrittävät vanhat uskomukset ja ihmismieleen juurtuneet tapakäsitykset. Kuka on oikeassa tilanteessa, jossa on kaksi totuutta? Petri Vallin toinen elämä. Kirjattua kirjettä viedessään Sami Ljud astuu suoraan Bergerin elokuvaan Uusi elämä. Tietokoneen ääreen kuollut mies, Petri Vall, muistuttaa hämmästyttävästi Samia itseään. Miehen sähköpostin ja pankkitilin koodit aukeavat vaivatta, ja kun Sami tajuaa, ettei Petri Vall ole tavannut edes sihteeriään, kiusaus on liian suuri.

Joten pää kaljuksi, mustasankaiset pokat päähän, ja varakas seksuaaliterapeutti Petri Vall on syntynyt jälleen. Lentoaseman aulan ruma veistos, Kohtaamisia, on nähnyt paljon. Myös Samin vaimo Lila on sille tuttu. Nyt kiinnostuu veistoksesta vihreää aatetta ajava Tuukka Grahn. Ja uudesta Petri Vallista kaukainen Maria Luntialan uusin aluevaltaus on lukijan koukuttava rikosmysteeri, tarina siitä, miten helppoa on ryhtyä valelääkäriksi. Etsivä Will Trent selvittää teinitytön kidnappausta ja murhaa Karin Slaughterin uusimmassa jännärissä.

Abigail Campano saapuu iltapäivän tennistunnilta kotiinsa Atlantan varakkaalle esikaupunkialueelle ja kohtaa painajaismaisen näyn. Ikkuna on rikki, matossa on verisiä jalanjälkiä ja porrastasanteella makaa hänen tyttärensä, jonka ylle on kumartunut mies veitsi kädessään. Järkyttynyt äiti joutuu hirvittävään kamppailuun, joka muuttaa hänen elämänsä ikiajoiksi.

Kun paikallinen poliisi tekee tutkimuksissa kohtalokkaan virheen ja asettaa vaaraan toisenkin teinitytön, erikoisagentti Will Trent kutsutaan apuun. Hän saa parikseen etsivä Faith Mitchellin, joka tuntee epäluuloa Williä kohtaan ensihetkestä alkaen. Näiden kahden on kuitenkin löydettävä keino tulla toimeen, jotta koulumaailmaa varjostava inhottava rikosvyyhti saadaan selvitettyä.

Toinen Will  Trent -dekkari. Ensimmäinen suomennos Triptyykki ilmestyi syksyllä Marko Leinon uusin teos on Kotirauha. Se on tarina Sami Luodosta, nelikymppisestä perheenisästä, jolla on unelma: Varmoja todisteita Suomessahan krapula on kansanperinnettä ja yleinen harrastus, eikä punasilmäisyyttä pidetä tuomittavana. Valitettavasti -Kun menet vessaan ravintola, disco , pyydä kaveriasi. Yleisesti ottaen ketamiini aiheuttaa tyrmäystippoina vahvan dissosiatiivisen reaktion, eli uhri on talutettavissa ulos ravintolasta ja ns.

Moraaliset itsesyytökset olivat aivan helvettiä ja noihin itsesyytöksiin aloin juoda sitten krapulaan viinaa ja sitten meni toinenkin päivä juodessa ja sitten kolmas, viikko ja. Varmaan se kun oltiin viettämässä kaverin synttäreitä paikallisessa yökerhossa, mulla oli krapula eikä mikään menny päähän eikä mulla kyllä ollu ees.. Ei toi oo ees pelkästään tuntemattomissa se vaara, mun siskon silloinen poikaystävä heitti mun juomaan tyrmäystippoja: Senaste inläggen Escort narva seksiä vaasa Porno pics massage sex tube Gmail login suomi thai hieronta kuopio Paris hilton fuck tape escort praga Seuralaispalvelu miehille sex girl pussy.

Uudenvuoden toivotuksena suosittelen lukemaan lehdestä Rob Kantnerin novellin "Kärpänen lensi ohi". Se on vuodenvaihteen juhlintaan sopiva, suorastaan vuoristorata-ajelua muistuttava dekkarinovelli. Sen myötä toivotan Dekkarihyllyn lukijoille mitä parhainta vuodenvaihdetta ja erinomaista vuotta !

Ensi vuonna tuttuun tapaan arvioita, esittelyjä ja uusiakin kujeita! Lähettänyt Paula Arvas klo Taannoin Suomen dekkariseuran sihteeri Leena Korsumäki kertoi lukeneensa pinon tämän vuoden esikoisdekkareita. Arvelin, että Dekkarihyllyn lukijoita saattaisi kiinnostaa minkälaisia esikoisia julkaistiin vuonna , jolloin suomenkielellä kirjoitettu rikoskirjallisuus täytti sata vuotta.

Pyysin siis Leenaa ensimmäiseksi vierailevaksi kirjoittajaksi Dekkarihyllyyn. Taannoin onnistuin nolaamaan itseni, kun ohitseni oli mennyt tieto siitä, että Dennis Lehane kirjoittaa kuudetta osaa yksityisetsiväsarjaansa Patrick Kenzien ja Angela Gennaron tutkimuksista. Tuo uusi romaani, Moonlight Mile , on nyt ilmestynyt ja Lehane kertoo uudesta kirjastaan täällä. Ja eikun kipinkapin kirjakauppaan.

Haastattelun perusteella uteliaisuus heräsi oikein kunnolla! Lähettänyt Paula Arvas klo 6. Ilkka Remeksellä, Outi Pakkasella ja muilla tämän päivän rikoskirjailijoilla on ollut edeltäjiä jo sata vuotta. Heidän ensimmäisenä kolleganaan tunnetaan Rikhard Hornanlinna, jonka salapoliisikertomukset ilmestyivät vuonna Vuosisadassa suomalainen rikoskirjallisuus on muuttunut yksitasoisesta salapoliisi- ja seikkailuromaaniviihteestä moniuloitteiseksi kirjallisuudenlajiksi, jolla on laaja lukijakunta niin kotimaassa kuin käännöksinäkin.

Kotimaisen rikoskirjallisuuden kukoistus antaa aihetta juhlaan! Suomen dekkariseura juhlistaa tänä syksynä vuotiasta suomenkielistä rikoskirjallisuutta kaikille avoimilla tapahtumilla. Juhlaohjelmaan kuuluu lauantaina 9. Tilaisuudessa luennoivat professori emerita Liisi Huhtala, tutkijat Paula Arvas ja Voitto Ruohonen, toimittaja ja elokuvan tuntija Asko Alanen sekä Akateemisen kirjakaupan äskettäin eläkkeelle jäänyt johtaja Stig-Björn Nyberg.

Rikosromaanikilpailut Suomessa Paula Arvas Näkökulma luvun murroskohtaan Voitto Ruohonen Luentosarjan aloittavat Tapani Bagge ja Eppu Nuotio. Jokaisella luennolla kuullaan kahta kirjailijaa. Mukana on pitkän uran tehneitä klassikkokirjailijoita, kuten Pirkko Arhippa, sekä tuoreita tähtiä, kuten vuoden Johtolanka-palkinnon parhaasta suomalaisesta dekkarista voittanut Marko Kilpi.

Luentosarja käynnistyy tiistaina 2. Helsingin yliopiston päärakennus sali 12, Fabianinkatu 33 Aika: Tapani Bagge ja Eppu Nuotio 9. Outi Pakkanen ja Juha Numminen Jarkko Sipilä ja Tuula Mai Salmela Staffan Bruun ja Sirpa Tabet Leena Lehtolainen ja Harri Nykänen 7.

Totti Karpela ja Seppo Jokinen Taavi Soininvaara ja Pirkko Arhippa Markku Ropponen ja Antti Tuomainen 1. Marko Kilpi ja Matti Rönkä. Suomenkielellä kirjoitettu rikoskirjallisuus viettää tänä vuonna vuotissyntymäpäivää.

Sitä juhlistetaan Suomen dekkariseuran ja Helsingin yliopiston Kotimaisen kirjallisuuden oppiaineen yhdessä järjestämässä juhlasymposiumissa lauantaina 9. Kirjoitan parhaillaan tilaisuuteen esitelmää eikä aikaa jää uusien blogipäivityksien kirjoittamiseen. Siksi julkaisen vaihteeksi kirjailijaesittelyn vähemmän tunnetusta kotimaisesta rikoskirjailijasta, Hugo Nousiaisesta. Dekkarihyllyn tämänkertainen arvonta on suoritettu ja Matti Yrjänä Joensuun uuden romaanin voittivat itselleen Annamari Huovinen ja Taavi Soininvaara.

Onneksi olkoon voittajille ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Jos kustantajat ovat suopeita, niin arvotaan syksyn uutuusdekkareita myöhemmin syksyllä lisää.

Lähettänyt Paula Arvas klo 7. Ann Cleeves , Jimmy Perez , Karisto. Dekkarihyllyn syksyn ensimmäinen kirja-arvonta on suoritettu ja nimikirjoituksella varustetun Taavi Soininvaaran trillerin Pakonopeus voittivat itselleen Salla Aunola ja Janne Paananen.

Näiden kahden on kuitenkin löydettävä keino tulla toimeen, jotta koulumaailmaa varjostava inhottava rikosvyyhti saadaan selvitettyä. Toinen Will  Trent -dekkari. Ensimmäinen suomennos Triptyykki ilmestyi syksyllä Marko Leinon uusin teos on Kotirauha.

Se on tarina Sami Luodosta, nelikymppisestä perheenisästä, jolla on unelma: Sami perustaa yrityksen, jonka liikeideana on rakennuttaa omakotitaloja ja myydä niitä eteenpäin. Talousnäkymät ovat loistavat, eikä mikään voi mennä pieleen. Maailmantalous ajautuu kuitenkin syöksykierteeseen ja velkarahalla rakennetut talot jäävät seisomaan tyhjillään. Sami joutuu antamaan rakennusmiehille lähtöpassit, laskupinot kasvavat vuoriksi eikä pankilta löydy empatiaa pienyrittäjää kohtaan.

Eräänä aamuna työmaalta löytyy seinälle maalattu viesti "Kuole paska! Kun tuntematon mies kaiken kukkuraksi tunkeutuu Samin kotiin ja pahoinpitelee tämän perheen silmien edessä, ei Sami voi enää peitellä ongelmiaan vaimoltaan Sarilta.

Pelastaakseen perheensä ja palauttaakseen kunniansa Sami päättää ottaa ohjat omiin käsiinsä - kohtalokkain seurauksin. Kotirauha on yhden miehen syöksykierre, trilleri, joka porautuu ajankohtaisiin ja yhteiskunnallisiin syvyyksiin kasvaviin ihmiskohtaloihin: Mikä on rakkauden ja menestyksen mitta? Saako ihminen epäonnistua ja yrittää uudestaan? Rankasta aiheesta huolimatta kirja sisältää rutkasti huumoria ja tarinan loppu on toivoa täynnä.

Kotirauha-elokuva ilmestyy elokuvateattereihin alkuvuonna Sen ohjaa Aleksi Mäkelä ja tuottajana on Solar Films. Via Merulanan sotkuinen tapaus. Quer pasticciaccio brutto de via Merulana. Suuressa kerrostalossa keskellä Roomaa tapahtuu kaksi rikosta muutaman päivän sisällä toisistaan. Rikoksia alkaa tutkia melankolinen etsivä Ingravallo, joka sattuu myös olemaan murhatun naisen salainen ihailija ja tämän aviomiehen ystävä. Lähes jokainen kerrostalossa on jollakin tapaa sekaantunut tapahtumavyyhteen.

Jokainen uusi käänne kasvattaa ja syventää mysteeriä. Gaddan suurenmoisen erilainen salapoliisikertomus — tai parodia salapoliisikertomuksesta —  sijoittuu vuoteen Se on terävä kuva fasistisen vallan alla elävästä Italiasta ja loistava esitys totuuden saavuttamattomuudesta. Romaani tutkii totuuden ja todisteiden mahdottomuutta sekä kohtalon loputtoman kompleksisia teitä — sitä miten kohtalo aina törmää oikeuden ja rakkauden vaateisiin.

Se on moderni klassikko, rikas kuvaus yhteiskunnallisesta tilasta, koominen ooppera, poliittisen vastarinnan ilmaisu, huikaiseva barokkinen sanaleikki sekä unohtumaton tarina elämästä ja kuolemasta. Carlo Emilio Gadda oli italialainen kirjailija. Hän kirjoitti romaaneja, novelleja ja esseitä. Alun perin insinöörin koulutuksen saanut Gadda tunnetaan rohkeana ja kokeilevana kirjailijana, jota on verrattu niin Joyceen, Proustiin kuin Musiliinkin.

Via Merulanan sotkuinen tapaus ilmestyi vuonna ja sitä pidetään Gaddan mestarillisena pääteoksena. Nyt tämä moderni klassikko saadaan viimein suomeksi Laura Lahdensuun käännöksenä. Gaddan suurenmoisen erilainen salapoliisikertomus - tai parodia salapoliisikertomuksesta - sijoittuu vuoteen Erittäin mielenkiintoinen ja dekkarien valtavirrasta poikkeava kirja.

Jukka Petäjän hienot artikkelit Hs. Sherlock Holmes - kootut kertomukset. No Watson, mitä tuumit? Sherlock Holmes on maailman tunnetuin ja luultavasti nerokkain salapoliisi. Holmesin ja hänen kumppaninsa, tohtori Watsonin, seikkailuista on tullut klassikoita reilun vuosisadan mittaan. Alkuperäisestä julkaisuyhteydestään Strand-lehdestä ne ovat levinneet maailmalle lukuisina kokoelmina, käännöksinä, elokuvina ja televisiosarjoina.

Holmesin värikäs persoona ja hänen legendaarinen päättelymenetelmänsä takaavat hänelle kuolemattomuuden maailmankirjallisuuden historiassa. Tähän niteeseen on koottu sekä kaikki 56 varsinaiseen Holmes-kaanoniin kuuluvaa kertomusta että joukko sellaisia kertomuksia, jotka eivät koskaan päätyneet virallisiin kokoelmiin. Pois on jätetty vain neljä romaanimuodossa ilmestynyttä pidempää tarinaa. Loisteliaan uuden suomennoksen lisäksi Jaakko Anhava on laatinut kirjaan taustoittavan johdannon sekä selitysosion.

Sherlock Holmes — kootut kertomukset on herkullinen paketti kaikille jännityksen ja älyllisen viihteen ystäville. Sir Arhur Conan  Doyle oli skotlantilainen kirjailija. Hänen tunnetuin luomuksensa on maailman kuuluisin salapoliisi Sherlock Holmes. Sherlock Holmes -- kootut kertomukset -kirjaan on koottu sekä kaikki 56 varsinaiseen Holmes-kaanoniin kuuluvaa kertomusta että joukko sellaisia kertomuksia, jotka eivät koskaan päätyneet virallisiin kokoelmiin.

Yhdysvaltain armeija aloittaa luvulla vaarallisen kokeen. Joukko kuolemanrangaistuksen saaneita vankeja viedään huippusalaiseen tutkimuskeskukseen Coloradossa, missä tutkijat tartuttavat vankeihin uuden viruksen. Vangit saavat pian odotetut oireet: Vangit tulevat valonaroiksi ja elimistön toiminta hidastuu tavalla, joka viittaa eliniän radikaaliin pidentymiseen. Kokeen tulokset herättävät ansaittua levottomuutta. Tartunnan saaneet vangit ovat äärimmäisen vaarallisia, sillä mitään inhimillistä kontaktia heihin ei saada.

Lääketieteellisen läpimurron sijasta tutkimuskeskuksessa tapahtuu kuitenkin järkyttävä erehdys. Viruksenkantajat karkaavat ulkomaailmaan, eikä vastalääkettä virukselle ei ole. Apokalyptinen taistelu ylivoimaisten olentojen ja alakynteen joutuvien ihmisten välillä on alkanut.

Amy Bellafonte, kuusivuotiaana tutkimuskeskukseen tuotu orpotyttö, on ihmiskunnan ainoa toivo. Jos viimeinenkin toivo kuihtuu, maailma kuuluu pedoille Justin Croninin Ensimmäinen siirtokunta aloittaa kolmiosaiseksi laajenevan teossarjan.

Filmioikeudet sarjaan on hankkinut Ridley Scottin tuotantoyhtiö. Cussler, Clieve ja Scott Justin: Herrasmiesetsivä Isaac Bell iskee jälleen! Vuonna Oregonissa sijaitsevassa junatunnelissa räjähtää pommi ja kolme miestä saa surmansa. Muutamaa päivää myöhemmin Los Angelesiin matkaava höyryjuna syöksyy joenuomaan jonkun rusikoitua ratakiskoja. Southern Pacificin pääjohtaja Osgood Hennessy on raivoissaan, sillä jatkuva sabotointi uhkaa jo hänen yhtiönsä laajenemishankkeen rahoitusta.

Onko mystinen Tuhooja katkeroitunut entinen rautatieläinen vaiko yhteiskunnan etuoikeutettuja vihaava anarkisti? Ja missä hän aikoo iskeä seuraavaksi? Isaac Bell, Van Dornin etsivätoimiston pystyvin mies, palkataan pelastamaan Amerikan rautateiden tulevaisuus. Eri puolilla maata jatkuvat täsmäiskut johdattavat Bellin uhrejaan säälimättömän sabotöörin jäljille. Näyttää siltä, että tämä havittelee paitsi Hennessyn kuvankaunista silmäterää myös valtakunnan ykkösmiehen paikkaa… Clive Cussler yllätti Dirk Pitt -jännäreihin tottuneet ystävänsä esittelemällä uuden sankarihahmon romaanissaan Takaa-ajo Justin Scottin kanssa yhteistyönä kirjoitettu Hävitys on häpeämättömän näppärää jatkoa Isaac Bellin vauhdikkaille seikkailuille.

Toinen Isaac Bell -dekkari. Edellinen Takaa-ajo ilmesty suomeksi syksyllä Wikipedia - Clive Cussler. Palkkionmetsästäjä Stephanie Plumin Fred-setä on kadonnut. Plumille ei ole tarjolla kunnon keikkoja, joten hän suostuu Ranger-nimisen silmänilon apulaiseksi. Mutta millaisissa sisustustöissä tarvitaan luotiliivejä? Janet Evanovichin rempseän naishahmon seurassa ei totisesti käy aika pitkäksi: Stephanie tekee hartiavoimin töitä pitääkseen näppinsä irti vanhasta suolasta, Joe Morellista.

Vaihtoehtoja pukkaakin ovista ja ikkunoista, mutta yllättäen ja pyytämättä, ja monilla on ase kädessään. Onneksi Stephaniella on apunaan neuvokas entinen prostituoitu Lula ja itärannikon nopein tainnutusase.

Janet Evanovich on saanut myyntilistojen ykkössijoja Plum-kirjoillaan. Vuonna Kolmas kovanokka toi hänelle arvostetun Kultainen tikari -dekkaripalkinnon. Mad River Road, Lily ja Emma ovat molemmat pienen pojan äitejä, jotka yrittävät rakentaa uutta elämää Daytonin pikkukaupungissa Ohiossa. Floridassa taas asuu vuotias Jamie, työhönsä tympääntynyt sinkku, jolla on suhde naimisissa olevaan mieheen.

Eräänä iltana Jamie iskee baarista komean muukalaisen. Seksikäs mies panee hänen päänsä niin pyörälle, että ennen kuin huomaakaan Jamie on ottanut lopputilin ja lähtenyt tämän kanssa automatkalle kohti Ohiota. Iloisesta reissusta tulee kuitenkin pelottava ajomatka läpi Yhdysvaltojen eteläosan.

Yhtäkkiä Jamie on keskellä painajaista, ja matkan päässä odottavat poika ja nainen, jolle mies haluaa kostaa. Joy Fielding näyttää taas kyntensä hiipivän jännityksen rakentajana. Kirjan hitchcockmainen juoni pitää imussaan ja yllätyskäänne toisensa jälkeen saa värisemään kauhusta.

Joy Fieldingiltä on suomennettu lähes kymmenen jännitysromaania ja muutama muukin romaani. Pikku nukkeni , Missä olet? Ford county, stories, Kolmen nuoren verenluovutusreissu Memphisiin mutkistuu strippibaarien alkaessa houkutella kaljanhuuruisia matkalaisia Kasinon perustaminen intiaanireservaattiin tekee avioliitossaan jätetystä nuhjakkeesta hetkeksi paikallisen sankarin Lakimies Stanley Wade päätyy uransa väkivaltaisimpaan sopimukseen kohdatessaan vuosia sitten oikeudessa voittamansa jutun hävinneet osapuolet Etelän lait on täynnä unohtumattomia ihmiskohtaloita, sydämensä särkeneitä onnenonkijoita, joiden on hankala pysytellä kaidalla polulla.

Kertomukset sijoittuvat syvään etelään, Mississippin Clantoniin, joka on tuttua seutua jo Grishamin esikoisteoksesta On aika tappaa suom. Lakitupatrillereistään parhaiten tunnettu Grisham vakuuttaa myös uransa ensimmäisellä lyhytproosakokoelma.

Drop dead gorgeous, Kuntosaliyrittäjä Blair Mallory on suunnittelemassa häitä määräilevän mutta komean poliisi Wyatt Bloodsworthin kanssa. Hääkakun  ja -puvun valinta vain saavat ikävän lisämausteen, kun morsian on jäädä auton alle parkkipaikalla. Blair uumoilee tekoa tahalliseksi, mutta yleensä niin valpas Wyatt pitää tapahtumaa vahinkona, vaikka on jo kerran pelastanut Blairin murhaajan kynsistä. Toinen läheltä piti -tilanne saa Blairin epäilemään pahinta, mutta kiukuttavinta on, ettei Wyatt vieläkään usko hänen olevan vaarassa.

Tällä kerralla kukaan ei siis ole hänen tukenaan, kun hän yrittää napata murhaajan ennen kuin tämä nappaa hänet. Kahdeksas suomennos Linda Howardilta.

Kasvot yössä , Täydellinen mies , Vapaata riistaa , Vapaata riistaa , Tappavan tehokas , Hetki lyö , Yön sylissä ja Henkensä kaupalla Henkensä kaupalla kirja oli Blair Mallory -sarjan ensimmäinen osa ja nyt ilmestyvä Liian kaunis kuolemaan on sarjan toinen osa. The genesis secret, Bagdadin itsemurhaiskusta toipuva Rob Luttrell haaveilee vain kotiinpaluusta Lontooseen, kun päätoimittaja määrää hänet pikaisesti Kaakkois-Turkin Kurdistaniin.

Saksalaisen arkeologin Franz Breitnerin löytämä Göbekli Tepen temppelin raunio on tuhansia vuosia vanhempi kuin mikään muu historian merkkipaalu, Stonehenge tai Egyptin pyramidit. Robin lupaavasti alkanut juttukeikka kaikkien aikojen merkittävimmästä muinaislöydöstä muuttuu kohtalokkaasti, kun Breitner löydetään seivästettynä. Kryptiset muistiinpanot johdattavat ranskalaisantropologi Christine Meyerin ja häneen ihastuneen Robin temppelin arvoituksen jäljille.

Mutta mikä sai ihmiskunnan ensimmäiset maanviljelijät kätkemään Eedenin salaisen puutarhan massiivisten maakerrosten alle? Samaan aikaan Brittein saarilla Scotland Yardin rikoskomisario Forrester ja hänen suomalaisapurinsa Boijer tutkivat raakoja rituaalirikoksia. Sadistisille julmuuksille tuntuu yhteistä olevan vain uhrien kehoon kaiverretut Daavidin tähtikuviot. Ovatko tekijät olleet huumepäissään? Vai onko asialla jokin satanistinen äärijärjestö?

Kun pahan koodin ratkaisijat viimein löytävät jezidien Mustan kirjan, Moolokin kita uhkaa nielaista kaiken, mitä nykymaailma on tottunut pitämään sivistyksensä peruspilareina… Pahan koodi on nopeatempoinen jännitysromaani, joka tihkuu historiaa, tiedettä ja mystiikkaa Dan Brownin legendaarisen Da Vinci -koodin tapaan.

Tom Knox on Lontoossa asuvan Sean Thomasin s. Thomas on aiemmin julkaissut kolme romaania ja yhden tietokirjan ja kirjoittaa säännöllisesti lehtiartikkeleita taiteesta, politiikasta ja muinaishistoriasta.

Tunnettu näyttelijätär surmataan kylmäverisesti kotipihallaan Beverly Hillsissä. Kuusi päivää aiemmin elokuvateatterissa on ammuttu menestynyt naistuottaja. Molemmat uhrit ovat pienten lasten äitejä. Kun tilanne uhkaa karata käsistä, apuun hälytetään kauan kaivattua perhelomaa lähistöllä viettävä Alex Cross. Armoton, kierros kierrokselta koveneva kilpajuoksu sarjamurhaajan kanssa vie samaan aikaan yksityiselämässään kamppailevan FBI-agentin uransa kuohuttavimpaan ajojahtiin.

Yhdestoista Alex Cross -romaani on taattua James Pattersonia: Väkijoukossa sattuu raaka ampumavälikohtaus ja moni saa surmansa. Yksi pahoin loukkaantuneista on rikostutkija Lindsay Boxerin paras ystävä ja Naisten murhakerhon jäsen, oikeuspatologi Claire Washburn. Samaan aikaan San Franciscoa piinaa hämmentävä rikosaalto, kun vaikutusvaltaisen perheen pikkutyttö hoitajineen siepataan ilman lunnasvaatimuksia ja kolmannen murhakerholaisen asuintalossa tapahtuu outoja kuolemia. Koko kaupunki kouristelee kasvavan pelon vallassa ja murhakerholaisilla on edessään yksi tiukimmista tapauksistaan.

Naisten murharyhmänä televisiosarjassakin seikkailevan sitkeän naisjoukon on ponnisteltava äärimmilleen selvittääkseen tapahtumat, napatakseen syylliset ja saadakseen heidät vastuuseen järkyttävistä teoistaan. James Patterson tarjoaa jälleen parastaan: Kuudes Naisten murhakerho -sarjan dekkari suomeksi.

Break no bones, Tohtori Temperance Brennan on ylipuhuttu vetämään Columbian yliopiston opetuskaivausta Deweesin saarella Etelä-Carolinassa. Muutama viikko rannalla makaamista ja tuplapalkka — mitä muuta ihminen voisi haluta? Kurssi on juuri lopuillaan, kun vanhasta intiaanihaudasta löytyy ruumis. Eikä mies tosiaan ole sewee-intiaani. Tästä tutkinnasta ei Temperance voi kieltäytyä.

Ei vaikka hän keskellä murhajuttua joutuu taiteilemaan entisen miehensä ja nykyisen miesystävänsä välillä. Antropologi-kirjailija Kathy Reichs tunnetaan Suomessa myös hänen kirjoihinsa perustuvasta Bones-televisiosarjasta. Luiden viest on hänen yhdeksäs suomennettu teoksensa.

Reichs on käyttänyt kirjoissaan omaa ainutlaatuista asiantuntemustaan ja kokemuksiaan poliisin luututkijana. Flickan under gatan, On kalsean hyinen talvi ja komisario Ewert Grensillä on vino pino keskeneräisiä tapauksia pöydällään. Lisäksi hänen vaimonsa Anni on vakavasti sairas. Kaikki tämä on kuitenkin jätettävä odottamaan, kun Sankt Göranin sairaalan alikulkukäytävästä löytyy naisen silvottu ruumis. Ja samanaikaisesti, kuin kirottuna, ilmestyy poliisiaseman ovelle tyhjästä 43 huumattua, pelokasta vieraskielistä lasta.

Poliisilla on ratkaistavanaan kaksi perin outoa tapausta. Tutkinnan edetessä Grens ja hänen kollegansa huomaavat seuraavansa rikollista sananmukaisesti maan alle: Tukholman tunnelisokkeloissa eletään elämää, jollaista he eivät ole osanneet tai edes halunneet kuvitella. Tyttö katujen alka on Roslundin ja Hellstörmin neljäs rikosromaani ja neljäs suomennos, joka oli edeltäjiensä Lokero Jo esikoinen voitti arvostetun Lasiavain -palkinnon.

Vielä suomentamaton Tre sekunder, on sekin ehditty palkita vuoden parhaana dekkkari. Kirjojen käännösoikeudet on myyty kahdeksaantoista maahan, ne ovat olleet arvostelumenestyksiä sekä Ruotsissa että ulkomailla.

Uusia painoksia WSOY pokkari -sarjan uusia painoksia. Helsingin yliopiston suomentajakurssin työryhmä: Hickory dickory dock, Murder in Mesopotamia, Ordeal by Innocence, The moving finger, Jatkokertomuksena vuosina ilmestyneen suomennoksen tarkistanut Eva Siikarla.

Totuus Hallavan hevosen majatalosta. The pale horse, Peril ad Eng House, Two for the dough, Three to get deadly, Miehet jotka vihaavat naisia. Mannen som hatar kvinnor, Tyttö joka leikki tulella. Flickan som lekte med elden, Luftslottet som sprängdes, Death du Jour, Windmills of the gods, The silent speaker, ISBN     26,30 e.

ISBN    24 e. ISBN    22,90 e. ISBN     22,90 e. Tietokirjoja   Curran, John: Kirja tienhaarassa vuonna Kustantamot tehostavat ja karsivat toimintaansa ja kirjapainot kaatuvat, mutta silti syntyy uusia yrittäjiä. Verkon ilmaispalvelut ovat haaste kirja-alalle, ja nuoret sukupolvet luovat omat lukutapansa. Perinteisen kirjan varmana tappajana on pidetty sähköistä kirjaa, mutta lukulaitteet ja e-kirjat yleistyvät odotettua hitaammin. Kirjat luetaan edelleen mieluiten painettuina.

Silti monen mielessä on kysymys: Kirja tienhaarassa on avoin ja suorapuheinen ajankuva, joka taustoittaa laajasti kirjan ja kustantamisen nykytilaa sekä puhuu estottomasti kirjallisuuden ja lukemisen tulevaisuudesta.

Siitä jokaisen on helppo tunnistaa oma roolinsa — olipa hän kirjan kirjoittaja, kustantaja, kauppias tai lukija. Professori Kai Ekholm on Kansalliskirjaston johtaja ja monen tietokirjan tekijä.

Yrjö Repo on kirja-alan tunnettu tilastoija ja asiantuntija. Suosittelen luettavaksi jokaiselle kirja-alalla työskentelevälle ja muutoinkin kirjoista kiinnostuneille. Muistijälkiä jatkaa Café Voltaire -sarjaa, jossa käsitellään nykykirjallisuuden merkittäviä alueita kirjailijoiden kautta. Muistin, identiteetin ja historian uudelleen tulkinnan kysymykset ovat keskeisiä saksankielisessä nykykirjallisuudessa. Kysymys siitä, miten kirjoittaa Auschwitzin jälkeen, ei ole menettänyt merkitystään, mutta se näyttäytyy erilaisena saksalaiselle sukupolvelle, joka ei ole itse kokenut sotaa.

KIrjassa ei ole dekkaristeja, mutta muuten upea kirja. Kun Suomen rikkaimpaan sukuun kuuluva henkilö siepataan jättimäisten lunnaiden toivossa, on kyse yhdestä Suomen rikoshistorian poikkeuksellisimmista teoista. Operaatio Ullakko, nimi jolla poliisi kidnappausta selvitti, käynnisti Suomessa ennennäkemättömät rikostutkimukset. Poliisi piti aluksi sieppausta ulkomaalaisten huippurikollisten työnä. Monenlaiset oudot yhteensattumat tukivat tätä teoriaa. Totuus oli vielä ihmeellisempi.

Kaappauksen suunnitteli ja toteutti yksi mies, turkulainen juristi Juha Turunen. Operaatio Ullakon on kirjoittanut Ilta-Sanomien rikostoimittaja Mika Mölsä kymmenien haastattelujen ja laajojen selvitysten perusteella. Kirja etenee kuin jännitysromaani paljastaen kuinka poliisi pääsi tunti tunnilta lähemmäksi TUrusta ja rikoksen selviämistä. Mölsä myös haastatteli yhdeksän vuoden vankeustuomion saanutta tekijää vuosi tapahtumien jälkeen.

Nykänen, Harri - Tervo, Jouni: Vuosina — toiminut Helsingin lääninvankila Katajanokalla tunnettiin paremmin nimellä Nokka. Paikka oli niin sanottu tutkintavankila eli sen kautta kierrettiin muihin vankiloihin viimeistään silloin kun tuomio oli luettu. Jopa neljäkymmentä prosenttia vangeista kulki Nokan kautta.

Nokka — Kiven sisällä paljastaa, kuinka legendaarisessa vankilassa lusittiin, elettiin ja työskenneltiin. Se kertaa vankilan historiaa ja kertoo sen kiinnostavimmat tarinat röyhkeistä paoista surkuhupaisiin pakoyrityksiin.

Nykänen ja Tervo ovat haastatelleet Nokkaa varten niin kiven sisällä lusineita rikollisia kuin siellä työskennelleitä miehiä papista vankilanjohtajaan. Myös laitoksen kanssa muuten asioineet, kuten poliisit ja asianajajat, saavat tarinansa kerrotuksi. Nokka lakkautettiin vuonna , kun Vantaan vankila valmistui ja otti sen paikan. Nykyisin Nokan tiloissa toimii hotelli. Nykäsen Rööperi — rikoksen vuodet — -haastatteluromaanista muokattu menestyselokuva Rööperi sai ensi-iltansa tammikuussa Tässä muutama hieno kirja-alaan liityvä tietokirja: Hieno kirja Agatha Christiestä: Agatha Christien salainen muistikirja.

Jaakko Anhavan loistava uusi suomennos. Hän on laatinut kirjaan taustoittavan johdannon sekä selitysosion. Erityisen hieno dekkari, suosittelen!! Bagge, Tapani -Mäki, Harri Istvan: Ronald Reagan ja Richard Nixon — tai siltä miehet ainakin näyttävät — ryöstävät pankin jossain kyläpahasessa keskellä Pohjanmaata ja karkaavat kälyisellä Datsun A: Perään lähtevät salaperäinen toinen auto, paikkakunnan rehtori, väkivaltaisuudestaan tuttu tamperelainen poliisi sekä monta muuta.

Ongelmia aiheuttaa myös pankkiholvista löytynyt tuntemattoman miehen ruumis. Mustan huumorin sävyttämistä ja toiminnallisista dekkareistaan tunnettu Tapani Bagge Puhaltaja, Musta taivas, Valkoinen hehku ja lasten- ja nuortenkirjoistaan aiemmin tunnettu Harri István Mäki ovat iskeneet voimansa yhteen ja kirjoittaneet yhden viime vuosien hauskimmista ja toiminnallisimmista kotimaisista rikosromaaneista.

Veijariromaani ei ole koskaan ollut näin verinen ja synkeänhauska. Se ei tietenkään tarkoittanut Venäjän poliittisten ja sotilaallisten intressien vähenemistä Suomessa.

Sotilastiedustelupalvelu GRU teki vakoilijoineen parhaansa ottaessaan mittaa suomalaisesta vastavakoilusta. Helsinki tunnettiin kylmän sodan aikana vilkkaana vakoilukeskuksena, mutta keskustan alla kulkevat sokkeloiset kauppatunnelit eivät ole menettäneet merkitystään varjostajien eksytystoimissa sen jälkeenkään.

Tämä ei ole poikien seikkailukertomusta, vaan diplomatian varjoisamman puolen arkipäivää. Vuosikymmen puolivälissä Suomeen saapuu uusi sotilasasiamies. Nuori ja fiksunoloinen majuri ohjataan perheineen Töölöön mukavasti asustelemaan. Tehtaankadulla kokenut ja sympaattinen esimies ymmärtää vakoilutehtäviin saapuneen, vielä hämmentyneen tulokkaan epävarmuutta uusien läntisten haasteiden edessä. Kaiken takana leijuu vanhan tutun, Viktor Vladimirovin isällinen, mutta oman synkän historiansa kanssa elävä hahmo.

Majurin pasmat kuitenkin sekaantuvat nuoruudenrakkauden ilmestyessä mukaan kuvaan, ja onpa suomalaisilla kollegoillakin yllättävä strategiansa majuriparan ja hänen maanmiestensä pään sekoittamiseksi.

Jukka Parkkarin romaanimuotoon laatiman lähihistorian vakoilukuvauksen nimi Suoraan hevosen suusta tarkoittaa ilman välikäsiä saatua korkean tason tietoa. Tietoa Parkkarilla itselläänkin on. Kansan Uutisten journalistisesti arvostetun Viikkolehden pitkäaikainen toimituspäällikkö ja päätoimittaja hämmentää poikkeuksellisella yhdistelmällä: Parkkari on julkaissut Juha RuusuvuorenTimo Mäkelän kanssa myös parodisia romaaneja suojelupoliisin etsivä Usko Kyykän seikkailuista sekä tehnyt käsikirjoituksia sarjakuviin.

Helteinen Helsinki heinäkuussa Tukholma-syndrooman näyttämönä. Rikosylikonstaapeli Elina Havumäki on panttivankitilanteiden purkamiseen hiljattain koulutettu neuvottelija, joka jo havittelee ylennystä rikoskomisarioksi. Pian Elinalla käykin tuuri. Kuin tilauksesta Helsingin keskustassa sijaitsevaan jalokiviliikkeeseen tehdään epäonninen ryöstö, jonka seurauksena ryöstäjät kaappaavat viereisen parturiliikkeen partureineen ja asiakkaineen panttivangeikseen.

Ryöstäjät yrittävät keksiä keinon jolla selvitä tilanteesta. Heidän pitäisi esittää vaatimuksia, mutta mitä? Pian koko parturiliike panttivankeja myöten yrittää keksiä, mitä ryöstäjät voisivat vaatia, äänekkäimpinä toimittajaveteraani Laamanen sekä sosiaalisen median erityisosaaja Solasvuo.

Elina haluaa näyttää osaamisensa ja selvittää tilanteen puhumalla, mutta vanhan koulun komisario Mäntylä haluaa jo paikalle Karhu-ryhmän. Roman Schatz on kirjoittanut tähän asti kirjallisimman teoksensa. Parturi on tiivis ja railakas satiiri yhteis- ja ehkä koko ihmiskunnankin nykytilasta. Samalla se parodioi omaa kerrontatapaansa, pohjoismaista poliisiromaania. Schatz syntyi vuonna kauniin alppijärven rannalla Saksan ja Sveitsin rajalla.

Luettuaan itsensä katolisessa Etelä-Saksassa ylioppilaaksi ja toimittuaan ilmavoimien ylikersanttina hän muutti Länsi-Berliiniin. Siellä hän oli opiskelevinaan germaanista ja romaanista filologiaa, kunnes luvun puolivälissä eksyi hormonaalisista syistä Helsinkiin.

Schatz on esiintynyt televisiossa ja valkokankaalla sekä kirjoittanut oppi-, tieto- ja kaunokirjoja. Tähän mennessä hän on julkaissut yhteensä kolmisenkymmentä kirjallista teosta Suomessa ja saksankielisissä maissa.

Suomen virallisena valtakunnansaksalaisena tunnettu Roman Schatz esiintyy yhdessä Juha Vuorisen kanssa viikoittaisessa radio- ja tv-ohjelmassa syksystä alkaen. The dark flag, Kuka on Conrad Hirst? Sam Webster on nuori englantilainen mies, joka on mukana epämääräisissä Lähi-idän operaatioissa. Mukana ovat Kuka on Conrad Hirst? Kirja tarjoaa uskottavimman selityksen salaliittoteoreetikoita piinaavalle ongelmalle: Samalla kirja on koskettava kuvaus elämän pituisesta valheesta ja siitä, kun ihminen pyrkii turhaan valheesta eroon ja yrittää aloittaa uuden elämän.

Tämän romaanin kohdalla vertaukset Graham Greeneen ovat enemmän kuin paikallaan. Wignall on yksi tärkeimpiä uusia englantilaisia rikoskirjailijoita. Kevin Wignallilta toinen suomennettu dekkari. Kesäkuussa ilmestyi suomeksi Wignallin ensimmäinen suomennos Kuka on Conrad Hirst? Kirjailija vieraili Suomessa 5. The coral thief, Pariisiin anatomiaa opiskelemaan pyrkivä Daniel Connor hukkaa heti kaupunkiin saapuessaan harvinaiset matkatavaransa, joiden varaan hänen tulevaisuudensuunnitelmansa on rakennettu.

Siitä alkaa romanttinen trilleri, jonka näyttämönä on Napoleonin kukistumisen jälkeinen Pariisi, joka kuhisee maailmalta haalittuja aarteita, rintamalta palanneita sotilaita, taiteilijoita, tiedemiehiä ja rikollisia. Tavaroitaan jäljittävä Daniel joutuu yhä syvemmälle filosofi-varkaiden ja pakolaisten maanalaiseen verkostoon — eikä hän pian enää tiedä, kummalla puolella lakia hän itse on.

Korallivaras näyttää vieneen myös anatomian opiskelijan sydämen. Korallivaras on tieteenhistoriallinen trilleri, joka johdattaa lukijansa evoluutioteorian ensiaskelille Pariisin Jardin des Plantesiin George Cuvierin ja Jean-Baptiste Lamarckin kiihkeisiin kiistoihin.

Myös korallivarasta jäljittävällä poliisipäälliköllä Henri Jagot'lla on todellinen esikuva, legendaarinen mestarivaras Francois-Eugene Vidocq, joka nostettiin Ranskan turvallisuuspalvelun ensimmäiseksi päälliköksi vuonna Rebecca Stott tarjoaa valistavan, viihdyttävän ja eroottisesti latautuneen oppitunnin Euroopan historiasta ja modernin maailmankatsomuksen muotoutumisesta.

Rebecca Stott vieraili Helsingissä elokuussa ja esiintyy muun muassa Akateemisessa Kirjakaupassa Taiteiden yönä. Stott asuu Cambridgessä ja toimii luovan kirjoittamisen professorina. Rebecca Stottin vuonna ilmestynyt Ghostwalk on tulossa suomeksi jo ensi keväänä Tieteenhistoria, trilleri ja kaunis kieli on upea sekoitus!!!

Erinomainen kirja ja upea lukuelämys. Huikea historiallinen seikkailu luvun Andalusiassa. Nuori musiikkitieteen lehtori Daniel Paniagua saa esimieheltään lipun ainutkertaiseen konserttiin: Daniel lähtee konsertista ihastuneena mutta hämmentyneenä; musiikki todellakin oli kuin itse Beethovenin säveltämää. Kaikkia esitys ei kuitenkaan näytä miellyttäneen, sillä Thomas katoaa ja löytyy pian raa'alla tavalla surmattuna.

Danielin on saatava tietää, mistä konsertissa esitetty sävellys on peräisin, ja hän ryhtyy selvittelemään teoksen taustoja. Hän yhdistää voimansa Thomasin murhaa tutkivan komisario Aguilarin kanssa, ja heitä avustaa myös peloton nuori tuomari Susana Rodríquez Lanchas. He ajautuvat mukaan kiihkeätempoiseen seikkailuun, joka on täynnä hengenvaarallisia käänteitä ja yllättäviä kohtaamisia. Arvoituksellista sävellystä ympäröi tiheä vaarojen verkko, jossa vaanii häikäilemättömiä, vaikutusvaltaisia miehiä ja naisia.

Mitä merkitsee Thomasin ruumiiseen tatuoitu numerosarja? Entä tietääkö kukaan, mitä tapahtui Wienissä vuonna , kun Beethoven tapasi espanjalaisen ratsastuskoulun johtajan tyttären? Blue Moon Arnaldur Indriðason: Mies etsiytyy naisen seuraan baarissa, panee tyrmäystippoja hänen juomaansa ja vie  hänet asuuntonsa. Sitten mies löydetään kotoaan kurkku auki viillettynä, ja naisen läsnäolosta on jälkiä. Rikospoliisi Erlendur on lomalla tietymättömissä, ja kollega Elínborg saa tapauksen tutkittavakseen.

Mikä vainaja on miehiään? Vastauksen etsiminen vie Elínborgin Reykjavikin hämäriin piireihin ja miehen kotiseudulle, ja jälleen menneisyys on nykyajassa.

Arnaldur on loistava kirjoittaja. Ensimmäinen suomennos ja esikoisteos. Nuoren naisen ruumis löytyy Irlannin tasavallan ja Pohjois-Irlannin rajalinjalta. Tasavallan poliisin, Gardan, komisario Benedict Devlin saa tehtävän, jonka hoitaminen vaatii yhteityötä rajan yli ja joka tuo vastaan myös vanhoja tuttuja. Devlin on nuori, kunnollinen, kirkossa käyvä, raitis pienten lasten isä, mutta särönsä on hänessäkin, eikä murhan selvittäminen suju tasaisesti.

Hän asuu vaimonsa ja kahden poikansa kanssa lähellä Irlannin taasavallan ja Pohjois-Irlannin niin kutsuttua rajamaata. Romaaninsa McGilloway sijoittaa tasavallan puolelle, mutta antaa päähenkilönsä liikkua nyt jo rauhoittuneen rajan molemmin puolin ja tehdä yhteistyötä rajan poikki.

Rajamailla on Brian McGillowayn kiitetty esikoisteos. Juttuun liittyy pienessä ruumisarkussa oleva nukke. Komisario John Rebus tarttuu arkkuun, joka tuo hänen mieleensä vastaavat tapaukset kaukaa luvulta. Rikoskonstaapeli Siobhan Clarke jää koukkuun salaperäisen Quizmasterin verkossa antamiin arvoituksellisiin vihjeisiin.

Apulaispoliisipäällikkö ei ole tapahtumien kulusta mielissään, ja sekä Rebusin että Clarken ura joutuu katkolle, eikä henkikään ole turvassa Hienoa, että saadaan Rankinilta uusia suomennoksia. Uusia painoksia Arnaldur Indriðason: The Big Knockover and other stories, Dashiel Hammettin lyhyt, pyylevä, viiksekäs ja fyysisestä kivusta piittaamaton Continental-toimiston yksityisetsivä loi prototyypin yhä uusille kovanaamaisten etsivien sukupolvelle.

Hän on myös tämän novellikokoelman tarinoiden sankari. Etsivän ainoa intohimo on hänen työnsä, ja tämän teoksen kertomuksissa työ vie hänet selvittelemään kokonaisen saariyhteisön rosvousta, yhden kadonneen ja toisen kidnapatun tyttären tapauksia sekä pankkiryöstöä, jonka on määrä lyödä laudalta kaikki aiemmat.

Tapahtumien pyörteessä etsivä kohtaa vallankumousta paenneita venäläisiä aatelisia, röyhkeitä ja määräileviä bisnespomoja sekä muun muassa sellaisia roistoja kuin Babe McCloor, Bluepoint Vance, Meksikolais-Paddy ja Aakkos-Shorty McCoy. Itsekin aikoinaan yksityisetsivänä toiminut Dashiell Hammett on lakonisen ilmaisun mestari, ja hän käytännöllisesti katsoen loi kovaksikeitetyn rikosromaaniperinteen. Couffignalin ryöväys, Kärpäspaperi, Gatewoodin tapaus, Suuri pankkikeikka ja dollaria verirahoja.

Suomennos sisältää vain noin puolet laajan alkuteoksen The Big Knockover novelleista. Leo kumartui koettamaan vanhan miehen pulssia. Boris oli kuollut myös heti. Laukaus oli osunut selän vasemman lapaluun alta jonnekin sydämen lähelle. Pumppu oli lakannut toimimasta. Päänahassa näkyi leveä arpi. Se oli jäänyt aikanaan ompelematta kunnollisesti kiinni ja arpeutunut rättiin sidottuna.

Punertavat silmälasit olivat lentäneet päästä ja menneet rikki. Mies ei enää niitäkään tarvinnut kuten ei peruukkiakaan. Pirita astui eteenpäin varovasti kuin peläten kuolleitten heräämistä, kumartui Boriksen ylle ja työnsi kätensä tämän puvun rintataskuun, otti sieltä kaiken minkä sai ja nosti pöydälle. Hän aukaisi lompakon ja kävi läpi sen sisällön, mutta ei ottanut pois muuta kuin pienen, nähjäisen valokuvan… Kirsin edellisen vuonna ilmestyneen jännärin "Pahalla on kiire " ammattitappaja Farmaks on nyt pääosassa tässä kirjassa.

Mutta jos potilas sitä vaatii, niin se otetaan. Ja mielellään pitäisi muistaa tehdä myös rikosilmoitus, Viita sanoo. Mikolla ja toisella katuun lyyhistyneellä oli onneksi iso joukko tuttuja ihmisiä ympärillään. Siinä puhallutettiin ja todettiin, että tämä nyt ei ole mitään kännikompurointia.

Sairaalassa henkilökunta varmisti, että kyllä tässä on hyvin selvät tyrmäystippaoireet, Mikko Kekäläinen muistelee. Mikko ja hänen työkaverinsa tekivät rikosilmoituksen, mutta näytteitä ei heiltäkään otettu. Kukapa tavallinen tallaaja osaisi sairaalassa määritellä tarvitsemansa hoitotoimenpiteet.

Jos tekijä ihmeen kaupalla saataisiin jäljitettyä, olisi pelkkä syytteen nostaminen lähestulkoon mahdotonta ja tuomion langettaminen silkkaa jossittelua. Hopun mukaan tekijän tunnustus olisi paras tapa saada uhrille oikeutta mutta käytännössähän niin tapahtuu aniharvoin.

Näytteiden ottamatta jättäminen ei sinällään vaaranna lääkärin terveeksi havaitseman potilaan henkeä, mutta oikeusturva jää olemattomaksi. Huumausepäilyt ja viranomaisten välipitämättömyys ovat usein esiin nousevia asioita raiskattujen kriisikeskus Tukinaisen päivystyslinjalla. Kyllä kunnioittavaa kohtelua pitäisi viranomaisilta saada. Ei voi olla sellaisesta asiasta kysymys, että uhrin pitää tietää, mitä näytteitä hänestä pitää ottaa, sanoo raiskauskriisikeskuksen juristi Riitta Silver.

Filmin katkeaminen on tyrmäystippojen uhrille jo itsessäänkin ahdistava kokemus, eikä ympäristön epäilevä suhtautuminen toipumista todellakaan helpota. Varmaa on, että joskus oma ylenmääräinen kännäily on helppo laittaa tyrmäystippojen piikkiin. Tositilanteitakin on ja silloin asian toteen osoittaminen ei saisi jäädä uhrin tietämyksen varaan. Arvosteluja ja ajatuksia niin uudesta kuin vanhemmastakin rikoskirjallisuudesta. Dekkaritutkijan tarkastelussa koti- ja ulkomaisia dekkareita.

Sarjassa European Crime Fictions. University of Wales Press, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Sarjakuva-albumin käsikirjoitus yhdessä Leena Lehtolaisen kanssa. Murha ei tunne rajoja. Juuri ennen joulua ilmestyi Juri Nummelinin toimittaman Isku: Uudenvuoden toivotuksena suosittelen lukemaan lehdestä Rob Kantnerin novellin "Kärpänen lensi ohi". Se on vuodenvaihteen juhlintaan sopiva, suorastaan vuoristorata-ajelua muistuttava dekkarinovelli. Sen myötä toivotan Dekkarihyllyn lukijoille mitä parhainta vuodenvaihdetta ja erinomaista vuotta !

Ensi vuonna tuttuun tapaan arvioita, esittelyjä ja uusiakin kujeita! Lähettänyt Paula Arvas klo Taannoin Suomen dekkariseuran sihteeri Leena Korsumäki kertoi lukeneensa pinon tämän vuoden esikoisdekkareita. Arvelin, että Dekkarihyllyn lukijoita saattaisi kiinnostaa minkälaisia esikoisia julkaistiin vuonna , jolloin suomenkielellä kirjoitettu rikoskirjallisuus täytti sata vuotta.

Pyysin siis Leenaa ensimmäiseksi vierailevaksi kirjoittajaksi Dekkarihyllyyn. Taannoin onnistuin nolaamaan itseni, kun ohitseni oli mennyt tieto siitä, että Dennis Lehane kirjoittaa kuudetta osaa yksityisetsiväsarjaansa Patrick Kenzien ja Angela Gennaron tutkimuksista. Tuo uusi romaani, Moonlight Mile , on nyt ilmestynyt ja Lehane kertoo uudesta kirjastaan täällä. Ja eikun kipinkapin kirjakauppaan. Haastattelun perusteella uteliaisuus heräsi oikein kunnolla!

Lähettänyt Paula Arvas klo 6. Ilkka Remeksellä, Outi Pakkasella ja muilla tämän päivän rikoskirjailijoilla on ollut edeltäjiä jo sata vuotta. Heidän ensimmäisenä kolleganaan tunnetaan Rikhard Hornanlinna, jonka salapoliisikertomukset ilmestyivät vuonna Vuosisadassa suomalainen rikoskirjallisuus on muuttunut yksitasoisesta salapoliisi- ja seikkailuromaaniviihteestä moniuloitteiseksi kirjallisuudenlajiksi, jolla on laaja lukijakunta niin kotimaassa kuin käännöksinäkin.

Kotimaisen rikoskirjallisuuden kukoistus antaa aihetta juhlaan! Suomen dekkariseura juhlistaa tänä syksynä vuotiasta suomenkielistä rikoskirjallisuutta kaikille avoimilla tapahtumilla. Juhlaohjelmaan kuuluu lauantaina 9. Tilaisuudessa luennoivat professori emerita Liisi Huhtala, tutkijat Paula Arvas ja Voitto Ruohonen, toimittaja ja elokuvan tuntija Asko Alanen sekä Akateemisen kirjakaupan äskettäin eläkkeelle jäänyt johtaja Stig-Björn Nyberg.

Rikosromaanikilpailut Suomessa Paula Arvas Näkökulma luvun murroskohtaan Voitto Ruohonen Luentosarjan aloittavat Tapani Bagge ja Eppu Nuotio.

Jokaisella luennolla kuullaan kahta kirjailijaa. Mukana on pitkän uran tehneitä klassikkokirjailijoita, kuten Pirkko Arhippa, sekä tuoreita tähtiä, kuten vuoden Johtolanka-palkinnon parhaasta suomalaisesta dekkarista voittanut Marko Kilpi.

Luentosarja käynnistyy tiistaina 2. Helsingin yliopiston päärakennus sali 12, Fabianinkatu 33 Aika: Tapani Bagge ja Eppu Nuotio 9. Outi Pakkanen ja Juha Numminen Jarkko Sipilä ja Tuula Mai Salmela Staffan Bruun ja Sirpa Tabet Leena Lehtolainen ja Harri Nykänen 7.

Totti Karpela ja Seppo Jokinen Taavi Soininvaara ja Pirkko Arhippa Markku Ropponen ja Antti Tuomainen 1. Marko Kilpi ja Matti Rönkä. Suomenkielellä kirjoitettu rikoskirjallisuus viettää tänä vuonna vuotissyntymäpäivää. Sitä juhlistetaan Suomen dekkariseuran ja Helsingin yliopiston Kotimaisen kirjallisuuden oppiaineen yhdessä järjestämässä juhlasymposiumissa lauantaina 9.

: Tyrmäystipat vaikutus seuralaispalvelu

SEXSHOP LAHTI AIKUISVIIHDE SUOMI Seuraavana päivänä ei ollut edes krapulaa. Sen ohjaa Aleksi Mäkelä ja tuottajana on Solar Films. Valoa synkän maailman keskelle tuo Orvon ja hänen pyörätuoliin sidotun nuoren asiakkaansa Neean pakahduttavan kaunis rakkaustarina. Jäljet johtavat eteläafrikkalaisessa laboratoriossa kehiteltyyn vaaralliseen aineeseen. Komisario Jimmy Perez on vierailulla kotisaarellaan morsiamensa kanssa, kun nainen löytyy kuolleena linnunhöyheniä hiuksissaan.
Tyrmäystipat vaikutus seuralaispalvelu 697
Tyrmäystipat vaikutus seuralaispalvelu Murder in Mesopotamia, Esikoisteos ja ensimmäinen  suomennos. Kuolema kulkee Medicine Creekin elokuisilla maissipelloilla. Tieteenhistoria, trilleri ja kaunis kieli on upea sekoitus!!! Mutta jos potilas sitä vaatii, niin se otetaan.

Tyrmäystipat vaikutus seuralaispalvelu -

Tyttären kaappaus on kuin suoraan veteraanietsivän pahimmasta painajaisesta, mutta Bosch ei olisi Bosch ellei hän päättäisi kukistaa ja rangaista tyttärensä kidnappaajia korkeimman omakätisesti. The Big Knockover and other stories, Ratkaistakseen hukkuneen tytön kohtalon on Brunettin pengottava yhteisön salaisuudet pohjia myöten. Hän kirjoitti romaaneja, novelleja ja esseitä. Unto Katajamäki on valinnut kolmannen jännitysromaaninsa tapahtumapaikaksi Pirkanmaan. Hän käytti aikansa kirjoittamiseen, ja hänestä tuli vankilavuorsien jälkeen arvostettu kirjailija. Alkuperäisestä julkaisuyhteydestään Strand-lehdestä ne ovat levinneet maailmalle lukuisina kokoelmina, käännöksinä, elokuvina ja televisiosarjoina. Via Merulanan sotkuinen tapaus. A Season for the Dead,

Tyrmäystipat vaikutus seuralaispalvelu -

Joitakin päiviä myöhemmin etsivä Jane Rizzoli lentää Wyömingiin etsimään kadonnutta ystäväänsä. Aldrig fucka upp — Stockholm noir II, Yön tuoksun suomennos Helinä Kangas alussa vanha mies ottaa panttivangiksi pienen sijoitusyhtiön toimistosihteerin. Eräänä aamuna työmaalta löytyy seinälle maalattu viesti "Kuole paska!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *