Seuralainen halvalla riikaan

Eli valuutta on tuttu ja turvallinen euro, joten et joudu mahdollisesti pienessä reissusievässä suoriutumaan valuutanvaihtolaskuista. Ensin laivalla Helsingistä Tallinnaan ja siitä sitten reilun km matka Riikaan. Vaihtoehtoisesti pienellä porukalla voisi vuokrata auton Tallinnasta ja tehdä pienen road tripin pitkin Viron ja Latvian maaseutua.

Tai miksei myös omalla autolla voisi lähteä, kun laittaa auton lauttaan jo Helsingissä. Lentämällä pääsee tietty kätevimmin. Suora lento Helsingistä Riikaan tapahtuu n. Vertaa ja löydä halvimmat lennot momondo. Tai katso edulliset pakettimatkat Matkapojilta. Näissä Baltian ja Itä-Euroopan kohteissa on usein edullista asua vähän hienomminkin.

Eli 5 tähden luxusta irtoaa huomattavasti edullisemmin kuin muualla Euroopassa:. Riiassa on myös mielenkiintoisia ja edullisia museoita eikä näköalatornin pääsylippukaan ollut kallis. Itsekin haluaisin päästä Riikaan käymään, siihen voisi ilmeisesti olla varaakin.

Riika on kyllä hyvä kohde budjettimatkailijalle, jos onnistuu nappaamaan edulliset lennot niin pääsee aika pienellä rahalla! Riiasta löytyy Humana-nimisen kirppisketjun liikkeitä, joiden tarjonta toki vaihtelee, mutta vintagen metsästäjänä itse tein hyvät löydöt ketjun vintageen painottuvasta liikkeestä Gertrudes Iela-kadulla, https: Otra Elpa- niminen kirppisketju löytyy myös, mutta siellä en ehtinyt käydä! Ja mielenkiintoista lukea mihin kaikkeen sulla on mennyt rahaa.

Riikassa ei olla käytykään, nukuttiin vain jossain huoneistossa kaukana vanhasta kaupungista, edullinen yö paluumatkalla roadtripiltä. Kiinnostaa kyllä tutustua paremmin. Copyright © Rantapallo. Blogista Yhteystiedot ja yhteistyö. Budjetti Latvia Budjettipostaus — paljonko maksoi 5 päivää Riiassa?

Mihin tuo vajaa euroa sitten upposi? Aamupala tee ja avokadoleipä Mr. Mä olen kans kuullut tuosta Jurmalan biitsistä! Siinä mielessä kesällä olisi kiva ottaa uusi reissu.

Mielestäni hyviin kohteisiin on syytä palata. Olipa kiva tämä sun matkapostaus! Mä en ole koskaan ollut Riikassa, mutta tämän jutun myötä nousi mielenkiinto.

On moni tuttukin kyllä Riikaa kehunut. Tällainen viikonloppureissu voisi olla kiva idea. Täytyykin pistää idea muhimaan: Täällä on yksi hengenheimolainen: D Mun mies kuuluu myös siihen joukkoon, joka ei todellakaan jaksa kulkea mun kanssa vaatekaupasta toiseen: D Toisaalta musta on kivakin kierrellä rauhassa.

Ei ainakaan ole kukaan vieressä hoputtamassa ; Mä kyllä kiertelen Suomessa aika harvoin vaatekauppoja, tykkään enemmän shoppailla vaatteita ulkomailla: Tilailen yleensä vaatteita netistä ja sovittelen rauhassa kotona. Suomessa en ota sitä kaupoille messiin jos meen tosissani katselemaan…: Mäkin kyllä itseasiassa Suomessa kiertelen kaupungilla hyvin vähän ostosmielessä… Sitten jos menen kaupoille niin yleensä ostan kerralla enemmän.

No itse asiassa aloin jo suunnittelemaan reissua sinne, haha: D Haha aii, meilkii Saku kyl yleensä sanoo noin mut sit jotenkin tuntuu kurjalle jättää se. Todella ärsyttävää lukea teksti, jossa on Riika mainittu kertaa ja jokaisella väärin. Se on Riikassa, Riikan, Riikasta.. Huhhuh, kyllä on rasittavaa näinkin tasokkaassa blogissa törmätä tuollaiseen emämokaan. Vaikuttaa niin paljon siihen, millainen kuva tekstistä jää päällimmäisenä mieleen.

Latvian pääkaupungin nimi Riika on suomen kieleen mukautettu muoto, ja sitä taivutetaankin kuten suomenkielisiä sanoja, siis Riian myös Riianlahti , Riikaa, Riiassa, Riiasta, Riikaan.

Ollaan menossa mun äitini kanssa Riikaan seuraavaks viikonlopuks ja tuli pari kysymystä mieleen.. Missä päin te yövyitte ja menittekö taksilla vai jollain muulla sinne ja löysittekö helposti perille? Puhuttiinko siellä miten hyvin englantia? Osaatko sanoa oliko vaatteet halvempia siellä?

Kävittekö stockalla ja jos kävitte niin oliko lähellä vanhaa kaupunkia vai missä päin? Oi minkä valinnan teitte, ihan mahtava mesta! Mentiin taksilla lentokentältä, hinta ehkä 12 euroa eli halpaa! Englantia puhuttiin ihan hyvin eli no worries. Me ei käyty ollenkaan Stockkalla eli valitettavasti en osaa siitä sanoa. Vaatteet eivät olleet halvempia, ainakaan ketjuliikkeissä joita esim.

Siellä oli hyvät alet silloin, kun me oltiin ja luulen että voisi olla nytkin. Ruokailu oli mielestäni hieman edullisempaa ja sitten taksilla matkaaminen. Muuten aika sama hintataso. Heippa, kiitos kattavasta reissupostauksesta. Löysin sen sattumalta, kun googlettelin Riikan nähtävyyksiä, kun pohditaan poikaystävän kanssa marraskuun alun reissukohdetta! Tää postaus kyllä vakuutti mut siitä, että Riika on paikka johon ainakin minä haluan, varsinkin toi ulkoilmamuseo kiinnostaa hirveesti.

Tallinnan vanhakaupunki on oma lemppari, joten tämä ei voi siitä ainakaan huonommaksi mennä ;-. Contact Facebook Instagram Blogilista Bloglovin.

Mitä nähdä ja missä käydä? Meillä oli hotellissamme wifi -yhteys, joten pystyttiin jatkuvasti tutkimaan mestoja joihin kannattaa mennä.

Lisäksi ihan Vanhassa Kaupungissa palloilullakin eteen tulee mitä mukavempia paikkoja. Kuten aikaisemmillakin reissuillamme, käveltiin aika paljon vähän päämäärättömästi ja katseltiin ympärille. Kun eteen tuli mielenkiintoisia paikkoja, poikettiin niihin. Toisaalta, jos haluaa mennä johonkin hieman kauemmas niin suosittelen käyttämään takseja.

Riika houkutteli minut hiihtolomalla luokseen läheisyydellään ja edullisella maineellaan. Tallinnaa lukuunottamatta Baltian maat eivät olleet minulle etukäteen tuttuja, joten en kuitenkaan ollut varma millaista hintatasoa oli tarkalleen odotettavissa.

Matkan jälkeen laskin yhteen viiden päivän menot ja sain summaksi hieman alle euroa sisältäen matkoista ja majoituksista lähtien kaiken, mihin matkan aikana käytin rahaa. Sain siis mitä toivoinkin, eli kohtuullisen edullisen reissun! Tässä postauksessa tietoa Riian hinnoista ja viiden päivän matkabudjettini.

Toteutan matkani useimmiten pienellä budjetilla koska olen opiskelija ja myös siksi, että pyrkimällä edulliseen reissailuun pystyn tekemään enemmän matkoja. Selviän matkoillani aika pienellä budjetilla sen vuoksi että yövyn hostelleissa enkä useinkaan käy katselemassa kalliita maksullisia nähtävyyksiä vaan nautin kohteen tunnelmasta mieluummin kiertelemällä kaupunkia ristiin rastiin ja keskittymällä edullisempiin museoihin ja muihin aktiviteetteihin.

Shoppailen ja teen löytöjä pääasiassa kirppiksillä enkä kuluta suhteettomia summia myöskään ruokaan. Toisinaan toki panostan herkutteluun ja hienompiin illallisiin. Aamu- ja iltapalat nautin useimmiten kuitenkin hostellilla. Olipa muuten pitkästä aikaa virkistävän lyhyt lentomatka, nousun ja laskun väliin ei paljoa aikaa ilmassa jäänyt.

Enpä ihmettele, että Riika on suomalaisten suosiossa viikonloppukohteena. Seuraavaksi suurin rahallinen panostus oli majoitus. Saman hintainen on myös Pärnun reitti, jonne menee viisi vuoroa päivässä. Mikäli Riikaan saakka mielii, rahaa ei tarvita paljoa enempää, mutta hieman tiukempia istumalihaksia kylläkin. Vuoroja on molempiin suuntiin kolme päivässä. Helpoksi matkan tekee se, että bussit lähtevät sataman D-terminaalista eli todellakin samasta paikasta, jonne Tallinksiljan laivat tulevat.

Myös matkakohteissa näytti pysäkkejä olevan useita, joten voisi kuvitella, että bussilla pääsee aivan keskustan pelipaikoille. Halvimmillaan kansipaikan Tallinnan laivoille sai elokuun lopulla neljällätoista eurolla suuntaansa. Nopealla matikalla laskettuna halvin edestakainen laiva- ja bussimatka Helsinki-Tallinna-Tartto välillä maksaa kolmekymppiä, Riikaankiin vain 34 euroa.

Vielä kun tietää, että niin Viron kuin Latvian hintataso majoituksessa, ruuassa ja juomassa on mukavan edullinen, penninvenyttäjän matka ei paljoa rahapussia kevennä. Kesäloma on hupaa lomabudjetille, mutta luulenpa, että tällä tavalla saan mahdutettua loppukesälle vielä yhden ekstramatkan. Kokemuksia Tarton reissusta näillä näkymin tulossa elokuun lopulla. Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: Riika sijaitsee meren läheisyydessä, mikä tekee keväästä ja kesästä siellä kosteita ilmastoltaan.

Suosittelemme hankkimaan lennot Riikaan kesäkuukausina, jolloin elohopea nousee noin 20 asteeseen. Myös talvi on kaupungissa miellyttävän lämmin, joten lennot Riikaan uskaltautuu hyvin ostamaan myös pimeimmille kuukausille.

Mitä nähdä ja tehdä Riikassa? Latvian pääkaupunki Riikaa ei suotta kutsuta pikku-Pariisiksi! Se henkii samanlaista vanhanaikaista tunnelmaa, mikä tekee siitä upean kohteen historiallista arkkitehtuuria rakastaville. Sen kiehtovat kapeat kujat suorastaan houkuttelevat matkailijat tutkimaan kaupungin nurkkia. Riikasta saakin eniten irti rauhaisasti kävellen ja nähtävyyksistä nauttien. Pietarin ja Jaakobin kirkko ovat kaupungin yleisömagneetteja ja vanhakaupunki houkuttelee tekemään ostoksia paikallisilta kauppiailta.

Riika on kulttuurikaupunki parhaimmasta päästä, joten älä jätä väliin sen lukuisia tarjonnassa olevia musiikki- ja teatteriesityksiä.

Seuralainen halvalla riikaan -

Tai katso edulliset pakettimatkat Matkapojilta. Suora lento Helsingistä Riikaan tapahtuu n. Autoeurope Lennot Helsinki - Riika: Osaatko sanoa oliko vaatteet halvempia siellä? Se henkii samanlaista vanhanaikaista tunnelmaa, mikä tekee siitä upean kohteen historiallista arkkitehtuuria rakastaville. No itse asiassa aloin jo suunnittelemaan reissua sinne, haha: Ei Suomalaisten suosima kohde: Osaatko sanoa oliko vaatteet halvempia siellä? Siinä mielessä kesällä olisi kiva ottaa uusi reissu. Riika täytti odotukseni mielenkiintoisena ja edullisena kohteena. Se onkin klassinen kaupunkilomakohde, ja vanhassakaupungissa tunnelmoinnin lisäksi Riian-lomalla kannattaa shoppailla ja syödä hyvin. Vaikuttaa niin paljon siihen, millainen kuva tekstistä jää päällimmäisenä mieleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *